17 de febrer de 2015
17.02.2015

Rebombori per la disfressa del fill d'un alcaldable de CiU, que feia mofa del 4-F

Vestia de guàrdia urbà amb un test al cap, en al·lusió a l'agent que va quedar tetraplègic

17.02.2015 | 13:33
La disfressa que ha general la polèmica a Mataró

El darrer cap de setmana de carnaval ha portat cua a Mataró. Un grup de quatre joves es va disfressar de Guàrdia Urbana amb un test al cap, fent mofa dels fets del 4-F. Es dóna la circumstància que un d'ells és el fill del candidat de CiU a l'alcaldia de Mataró, Joaquim Fernández. El grup del PP portarà el cas al ple amb un moció de condemna del fets i de suport a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la família de l'agent que va quedar tetraplègic després del 4F. El mateix Joaquim Fernández ha emès també un comunicat condemnant la disfressa i reconeixent que el seu fill "s'ha equivocat". Fernández desvincula els fets de l'acció política de CiU i de la gestió del govern de l'Ajuntament de Mataró.

Tot i que el grup de joves que es va disfressa no estaven integrats en cap carrossa de la rua oficial de carnaval a Mataró, la difusió d'una fotografia a través de les xarxes socials ha provocant un important rebombori a la ciutat. Se'ls reconeix com el fill del primer tinent d'alcalde i candidat de CiU, la seva parella i dos amics més.

Davant la polèmica originada, el propi Joaquim Fernández ha emès un comunicat en el que assegura que la intenció del seu fill "no era ferir a ningú". Fernández explica que el seu tarannà no és fer broma de cap desgràcia i lamenta els fets, que ha titllat de "poc afortunats". Tot i no ser el responsable de la disfressa, Fernández ha volgut demanat disculpes públiques.

En el comunitat, també explica que pròximament parlarà amb la família de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va resultar ferit el 4-F, així com amb l'alcalde de Barcelona per traslladar aquestes disculpes al conjunt del cos.

El cas també es tractarà en el pròxim ple municipal de l'Ajuntament de Mataró, on el PP ha presentat una proposta de resolució. Els populars consideren que es tracta d'un fet "absolutament desafortunat" i que "no deixa en un bon nom la ciutat".

Els sindicats estudien querellar-se

D'altra banda, el Sindicat d'Agents de Policia Local (SAPOL) estudia presentar una querella contra els quatre nois davant el que consideren un "acte de crueltat i poca sensibilitat". El gabinet jurídic del sindicat estudia ara la documentació per veure si es possible tirar-ho endavant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook