CARNAVAL 2024

Figueres viu amb èxit el Carnaval infantil i el Barraval de les entitats de la ciutat

 Ambdós actes van tenir lloc el passat dissabte

Empordà

Empordà

El Carnaval infantil i el Barraval han omplert de gresca el centre de Figueres. Ambdós actes, organitzats per associacions de la ciutat, van tenir lloc el passat dissabte.

D'una banda, i per segon any consecutiu, les entitats de lleure de Figueres (El Dofí, AEiG Sant Pere i AEiG Xiprers Al Vent) van impulsar i organitzar un carnaval pels més petits. Es va celebrar a la Rambla. A les 16 hores de la tarda es va donar el tret de sortida a les diferents activitats que havien preparat les més de vint entitats que hi col·laboraven. Més tard, a les 18 hores, va arribar l'esperat moment del concert d'animació infantil. Aquest any, els protagonistes van ser el grup de La Tresca i la Verdesca. Va ser "un concert divertit i entretingut, que posava el punt final a una jornada d'activitats per totes les famílies de la comarca", segons els organitzadors. A més, "el Carnaval Infantil va comptar amb una diversitat d'entitats molt rica: de lleure, esportives i educatives", afegeixen.

El Carnaval Infantil va omplir la Rambla.

El Carnaval Infantil va omplir la Rambla. / Ajuntament de Figueres

El Barraval reuneix més de 500 participants

Paral·lelament, a la Plaça Catalunya es començava a escalfar els motors del Barraval 2024, que va començar a les 20 hores. El correbars de Figueres comptava amb una novetat molt important: enguany la festa final es va traslladar a la mateixa plaça on començava. Allà, a les 23 hores, hi van tenir lloc els concerts d'Ona Giner, Daniel Gon i DjRyna.

El Barraval va comptar amb la participació de més de 500 participants i de 8 bars que van oferir tapes, canyes, vi o ratafia.

Durant la festa, es van anunciar els premis a millor disfressa i millor bar. El guardó a millor disfressa, que és decidit pel jurat del Barraval, va ser atorgat al grup anomenat 'La suciedad de la nieve'. Una colla que, amb les seves disfresses, feien referència a l'última pel·lícula de J.A. Bayona, 'La sociedad de la nieve', basada en el llibre homònim de Pablo Vierci, que relata l'accident del Vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana a la serralada dels Andes el 1972. El segon premi va ser pel grup d'OnlyFlams. Pel que fa al premi a millor bar, que és decidit per votació popular, ha estat pel Cafè del Casino.

El Barraval va ser organitzat pel Casal de la Figa i el Consell Local de Joventut de Figueres. Els organitzadors remarquen que "l’èxit del Carnaval de Figueres, tant l’infantil com el Barraval, és un exemple que la feina conjunta és el camí ha de seguir per poder impulsar i organitzar propostes d’oci, culturals i populars per la capital".