Estudien el comportament de taurons que podrien estar sota els efectes de la cocaïna

Si la veritable història de l'ós que va ingerir una bossa de cocaïna va servir d'inspiració per a la pel·lícula "Ós viciós", potser els guionistes podrien trobar més inspiració en el descobriment de Discovery Channel

Estudien el comportament de taurons que podrien estar sota els efectes de la cocaïna.

Estudien el comportament de taurons que podrien estar sota els efectes de la cocaïna. / Cc

Bruna Segura

Un grup de científics dels Estats Units ha fet un descobriment sorprenent en els taurons que habiten a la costa de Florida, i aquest fet podria estar relacionat amb l'abundància de fardells de cocaïna a la zona. La doctora Tracy Fanara, membre de l'Administració Nacional dels Oceans i de l'Atmosfera (NOAA), una agència científica governamental dels Estats Units, està actualment treballant en un documental per al Discovery Channel durant la "setmana dels taurons", per alertar sobre aquest fenomen.

Els científics han observat que alguns taurons, com el tauró martell, s'acosten directament a la presència humana en lloc de fugir espantats. A més, també han notat que aquests taurons mostren una manera de nedar una mica desordenada, suggerint un comportament inusual. Aquests detalls podrien estar relacionats amb l'efecte de les drogues en els animals marins.

Durant les seves observacions, l'equip científic va enregistrar fins i tot un tauró gris que realitzava cercles prop del fons marí, un comportament poc habitual en aquests animals.

La doctora Fanara argumenta que aquesta hipòtesi no és gens descabellada, ja que durant les seves investigacions, van trobar, de mitjana, dos fardells de droga per setmana, una quantitat significativa de cocaïna. A més, els guardacostes també van confiscar més de 6 tones de cocaïna només el mes de juny d'aquest any, el que reforça la possibilitat que els taurons estiguin exposats a aquesta substància.

Per investigar a fons aquest comportament, l'equip científic va realitzar un experiment amb pilotes farcides de pols de peix sec, que van llençar a l'aigua per observar la reacció dels taurons. Els taurons van mossegar amb ganes les pilotes i després es van comportar de manera semblant als felins després de menjar herba gatera, suggerint un possible efecte de les drogues en aquests animals marins.

La cocaïna, que es dissol fàcilment a l'aigua, podria contaminar l'entorn marí quan s'allibera dels fardells. No obstant això, també s'argumenta que els taurons estan acostumats a capturar qualsevol cosa que floti a l'aigua.

La doctora Fanara té previst continuar investigant aquest fenomen i realitzar proves de sang en alguns taurons per determinar si realment tenen rastres de cocaïna en el seu cos. Aquesta investigació és important per comprendre millor l'impacte de les drogues sobre la vida marina i preservar l'ecosistema costaner de Florida.