Et truquen, però després ningú contesta? El mètode per a evitar les perilloses trucades silencioses

Es pot tractar d'un error, però també d'una estafa que et comporti seriosos problemes

El mètode per a evitar les perilloses trucades silencioses

El mètode per a evitar les perilloses trucades silencioses

M.R.

Almenys una vegada en la vida, a tots ens ha passat una mica rebre una trucada d'algun número desconegut que no apareix guardat en la pantalla del telèfon mòbil. No obstant això, en el moment en què acceptes la trucada per telèfon, t'adones que la persona que telefona no contesta o, al cap d'uns segons, desconnecta la trucada. Et preguntes, i si només va ser un error? Segur que a qualsevol li pot passar marcar un número equivocat, però i si no es tracta d'un error, sinó d'una estafa que pot posar-te en seriosos problemes?

Hi ha una raó molt concreta perquè existeixin les trucades silencioses. En general, aquest estratagema és emprat pels diferents centres de trucades amb finalitats purament comercials per a optimitzar el temps. Per això utilitzen sistemes automàtics que generen més trucades que el nombre d'operadors disponibles en aquest moment. No poden atendre diversos clients al mateix temps, per la qual cosa la trucada es manté en silenci. Fins que els operadors tornin a estar disponibles, i llavors podran dedicar-se a les trucades anteriors que el sistema hagi gravat.

Però, per desgràcia, en les últimes setmanes s'ha produït un fet lamentable: moltes persones han rebut més d'una trucada silencios. Trucade que han generat diversos estats d'ànim prou agradable en les persones, com a ansietat, atacs de pànic, agitació, alarma i preocupació per la seva seguretat.

Segons la normativa vigent, les trucades mudes han de tenir una durada de 3 segons després que la persona que la rep contesti. No es poden fer més de 3 trucades mudes per cada 100 reeixides, i si això ocorre, cal assegurar que hi ha un operador real contestant a l'altre costat.

També cal tenir en compte un altre punt central, a saber, que mai es pot posar a l'usuari en una espera purament silenciosa. De fet, el sistema generarà una sèrie de sorolls ambientals, com a veus de fons o brunzits diversos. Aquests sorolls es denominen sorolls de confort i no són més que sons que han de calmar a la persona que contesta al telèfon. Perquè sembli que la trucada procedeix d'un lloc de treball i que no hi ha assetjament ni cap intenció maliciosa.

No obstant això, si torna a rebre trucades d'aquest número o d'uns altres, l'única cosa que ha de fer és bloquejar la trucada i, en conseqüència, també el número. A continuació, pots activar l'opció de correu brossa a través dels ajustos del telèfon. D'aquesta manera, si alguna vegada reps trucades de números desconeguts, t'adonaràs immediatament de si són correu brossa o no, perquè el telèfon t'avisarà. Finalment, cal evitar sempre respondre amb "Sí" i "No". Solen ser trucades publicitàries destinades a estafar, enganyar i activar diversos serveis de pagament.