Mor "l'home més porc del món" després de rentar-se per primera vegada en 70 anys

Després de dècades evitant la higiene per por a posar-se malalt, moria als 94 anys

Mor l''home més porc del món després de rentar-se per primera vegada en 70 anys

Mor l''home més porc del món després de rentar-se per primera vegada en 70 anys / Reuters

No menjar fresc ni dutxar-se, així eren els principis que guiaven la vida d'Amou Haji. L'ermità, sense família ni esposa o fills, va mantenir aquesta filosofia de vida des dels seus 22 anys d'edat, en una creença que qualsevol d'aquestes accions podria portar-li a posar-se malalt. Fins i tot va arribar a afirmar que viure brut l'havia ajudat a mantenir-se fort i amb una salut de ferro. Va passar més de 70 anys vivint només als afores del petit llogaret de Dejgah, al sud de la província de Fars a l'Iran, i mai va molestar als seus veïns o va rebre queixes per part d'ells. De fet, tal era l'afecte que li tenien que li van construir una barraca perquè pogués fer-la servir com a llar i deixés de dormir en el terra.

Fa uns mesos, els habitants del poble on residia van decidir portar-li al fet que es donés un bany amb la intenció d'acabar amb tota la brutícia que s'havia adherit a la seva roba i pell. Però, al cap de poc temps, Amou queia malalt i finalment moria als 94 anys aquest passat diumenge, com informava l'agència de notícies IRNA.

Amou Haj, davant de la seva barraca

Amou Haj, davant de la seva barraca / Reuters

La seva excèntrica manera de vida cridava l'atenció de la gent, potser comportaments tan estranys com fumar cinc cigarrets alhora o per fer servir un utensili metàl·lic per a fumar fem. En les xarxes socials es poden trobar vídeos i fotos on l'iranià duu a terme pràctiques d'allò més rares, fet pel qual van començar a construir-se moltes llegendes sobre el seu personatge. Alguns deien que s'alimentava d'animals morts que trobava en les carreteres pròximes, o que bevia cinc litres d'aigua al dia que recollia de bassals pròxims a casa seva.

Però, allò que més cridava l'atenció d'Amou Haji era que, malgrat que els seus hàbits d'higiene eren poc comuns i qüestionables, la seva salut es mantenia bastant forta al llarg del temps, tot i que la seva roba es mantingués bruta durant diversos anys o que sobre la seva pell s'hagués creat una intensa capa negra. A principis d'enguany, un equip de metges de Teheran va acudir a veure'l per a realitzar-li uns exàmens mèdics i poder conèixer quin era el seu estat després de tants anys sense portar una higiene correcta. Els resultats van aclarir, per a sorpresa de molts, que la seva salut es trobava en un bon esta