La victòria de Vox a la Regió de Múrcia en les eleccions generals de el passat 10 de novembre està donant per a alguna cosa més que memes. Aquest dimecres, cap a les 15 hores, Pablo Sanz Carbonell va llançar un missatge a Twitter que es va tornar viral en molt poques hores. El hashtag que va utilitzar (#tsunamimurciano) es va convertir en trending topic a Espanya en aquesta xarxa social. El hastag fa referència a el moviment 'Tsunami Democràtic' català.

"Faig aquest vídeo per mobilitzar tota la gent d'esquerra de Múrcia per fer un cordó sanitari a la ultradreta. Cal difondre #Tsunamimurciano. Espero que hi hagi una massiva difusió. Seguim l'exemple català i basc. Per una Múrcia antifeixista i democràtica", diu Sanz Carbonell en el seu tuit, que en poques hores acumular milers de retuits, 'm'agrada' i comentaris.

En el seu discurs, Carbonell parla d'"evitar que quedi impune l'avanç de l'extrema dreta" i anima a "seguir l'exemple dels catalans i els bascos, que estan demostrant una gran valentia i un gran sentit democràtic". També ha demanat suport per als "presos polítics catalans".

El tuitaire s'ha hagut de defensar davant la reacció que ha provocat en alguns usuaris de la xarxa social, que l'acusen d'intentar promoure la violència en la Regió, en referència als aldarulls i talls de carreteres que s'han vist a Catalunya.