30 de octubre de 2017
30.10.2017

La samarreta que pot costar-te la vida... i la cartera

La peça 'antimultes' utilitza una franja negra sobre fons blanc per simular el cinturó de seguretat

30.10.2017 | 17:34
La polèmica samarreta.

Una banda negra creua el tors de la peça d'esquerra a dreta per enganyar les càmeres de trànsit. La Guàrdia Civil ja ha alertat sobre aquesta nova tècnica: una samarreta que simula portar el cinturó de seguretat.

La vestimenta està disponible en un conegut portal d'anuncis, a diferents mides i sense indicar el preu de venda. "Graciosa samarreta màniga curta 'antimultes'. Té simulat el cinturó de seguretat. Ideal com a regal, article de broma, festes o carnestoltes, també es pot serigrafiar logotips", diu l'anunci .

La Guàrdia Civil recorda que el cinturó de seguretat és clau per salvar vides i adverteix que el 23% dels accidents mortals estan relacionats amb la seva absència. Les penes per no posar el cinturó poden comportar l'infractor penes de fins a 200 euros i 3 punts del carnet de conduir.

L'invent, però, no és nou. Ja el 2012, després de l'augment dels controls vials i les multes per la falta de cinturó de seguretat, les autoritats xineses van alertar de la proliferació d'aquesta samarretes.Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema