El Figueres i el Peralada jugaran aquest diumenge amb la intenció d'agafar moral de cares al duel de la setmana que ve, en què hi haurà el derbi altempordanès de Tercera Divisió, el dia 15, en el camp municipal peraladenc.

Els unionistes, situats a cinc punts de la promoció d'ascens a Segona B, reben la visita (16.30 h) de l'Europa, un clàssic aspirant a l’ascens que arriba a Vilatenim en plena crisis de resultats després d’encadenar sis jornades seguides sense guanyar que el deixen en 13è lloc, a tres punts del descens. Albert Poch, entrenador des de l’estiu dels graciencs, es troba a la corda fluixa i es podria jugar el càrrec diumenge. A fora de casa, els barcelonins només han guanyat un partit, al camp del Manlleu. Els d'Edu Vílchez jugaran aquest partit després d'una setmana molt positiva en què van superar el Terrassa (3-1) i van empatar al camp del líder Prat (1-1). El Figueres podria recuperar per aquest partit Varese, absent al camp del Prat per molèsties físiques; Chicho, canviat en el darrer partit per un trau a la mandíbula, i Roger Brugué. A més, Moha Chabboura, fitxat recentment del Girona B, podria disposar dels primers minuts.

Per la seva part, el Peralada se sent alliberat després del primer triomf a casa, el diumenge davant l'Ascó (4-1). Els verd-i-blancs, que juguen a Vilafranca (12 h), encara es troben en descens, però tenen la permanència a només un punt. El Vilafranca d’Ivan Moreno és setè, ve de guanyar tres dels últims cinc partits i segueix tenint Santi Triguero com a referència (7 gols): ”Conec molt bé l’entrenador, és un equip que vol jugar-ho tot i té molt bon atac”, valora Arnau Sala.

El Peralada tindrà la baixa de Guillem Cornellà, que es perdrà el primer partit després de ser titular en tots 12 partits de lliga. El gironí descansarà obligatòriament perquè va rebre la cinquena targeta groga davant l’Ascó, haurà de complir el cicle i reapareixerà, el dia 15, en el derbi. Aquest fet sembla garantir la continuïtat de Tidiane al migcamp després que diumenge tot just disputés el seu primer partit sencer de la temporada. Per la seva part, Jaume Duran va entrar a la convocatòria davant l’Ascó i fins i tot hauria pogut gaudir de minuts, però va notar unes molèsties a l’escalfament i va optar per no arriscar-se. Duran no juga des del 19 de setembre al camp del Morell i només ha pogut jugar quatre partits.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.