Game Connection Europe, la convenció de negocis de la indústria dels videojocs que tindrà lloc a París del 28 al 30 d'octubre, comptarà amb la participació d'empreses catalanes amb el suport del Departament de Cultura, que hi tindrà per primer cop una taula d'expositor. Amb la seva presència, el Departament de Cultura facilita l'accés al mercat internacional a les empreses catalanes que hi són presents. L'objectiu d'aquesta acció és promocionar el sector català dels videojocs i presentar el Pla de Cultura Digital, la política de suport al sector digital, les accions i els instruments financers específics que el Departament posa a disposició del sector.

La Game Connection és un mercat internacional que té lloc dues vegades l'any, a Europa i als Estats Units. Des del 2001, reuneix professionals de tots els segments de la indústria dels videojocs que busquen ampliar la seva xarxa de contactes i trobar els socis adequats per als seus projectes. El 2014 la fira va registrar més de 2.700 acreditats de 50 països, més de 1.200 empreses, 300 expositors i 200 compradors. Els assistents van poder realitzar, durant els tres dies de la convenció, més de 11.000 reunions. També s'hi van acreditar més de 1.200 periodistes de tot Europa.

El programa de Game Connection compta amb múltiples activitats de networking i 100 sessions i conferències, Game Guilds i Master Classes, que cobreixen tots els camps de la producció de videojocs i les diverses plataformes. La responsable de l'Àrea Digital de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Marisol López, participarà a la taula "European Game Booster", que tractarà el rol de les institucions públiques en el finançament dels videojocs.

Pla de Cultura Digital i internacionalització

El Departament de Cultura dóna suport al desenvolupament de les empreses de videojocs a Catalunya. Les accions per a la internacionalització del sector del videojoc s'inclouen dins del marc del Pla de Cultura Digital, amb el qual es vol impulsar programes, instruments i accions per tal de situar les empreses culturals i creatives catalanes a primera línia de la innovació, la tecnologia i el món digital.