WhatsApp, l'aplicació de missatgeria més usada del món, ha començat a xifrar els missatges per protegir-los de pirates informàtics.

Amb l'encriptació, els missatges que s'intercanviïn els usuaris es xifraran per defecte amb una contrasenya, de manera que només els que participin de forma oberta i acordada en la conversa podran veure'ls.

Fins ara, un "hacker" podia interceptar les comunicacions de WhatsApp (propietat de Facebook) i "apropiar-se" dels seus continguts.

En un comunicat, Open Whisper Systems, l'empresa associada amb WhatsApp per a xifrar els missatges, ha anunciat avui que els missatges dels usuaris de dispositius Android amb l'última versió de WhatsApp ja estan sent encriptats, i que el procés s'ha d'aplicar gradualment a la resta de plataformes.

De moment, encara no s'han encriptat els missatges multimèdia ni aquells que s'enviïn en converses de grups, és a dir aquelles en què participen més de dos usuaris.

WhatsApp, que compta en l'actualitat amb més de 600 milions d'usuaris, se suma així a altres grans empreses de Silicon Valley com Google o Apple, que també han anunciat millores en els seus sistemes de seguretat per evitar que els pirates informàtics accedeixin a les dades que comparteixen els usuaris.