Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Gregori un home de 51 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Girona, com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb violència i intimidació, un d'ells en grau de temptativa.

El primer dels fets es remunta al passat 26 de gener en una benzinera de la carretera C-260, al terme municipal de Fortià. Els mossos van tenir coneixement que un individu havia amenaçat una treballadora amb un ganivet i havia sostret uns 900 euros.

Arran del fet, agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Roses van iniciar les indagacions per identificar l'autor del robatori.

Mentrestant, el 2 d'abril es va produir el segon robatori, en aquest cas en una benzinera de la carretera N-260, al terme municipal de Pedret i Marzà. Un individu, amb el mateix modus operandi, va amenaçar la treballadora amb un ganivet i va sostreure 350 euros. Per la descripció del lladre, els investigadors van determinar que es tractava de la mateixa persona.

El tercer cas va ocórrer el 3 de maig en una benzinera de Torroella de Fluvià, on el lladre també va amenaçar i intimidar la treballadora amb una arma blanca, i va sostreure 225 euros. La seva descripció també coincidia amb la de l'autor dels altres dos fets.

El 13 de maig es va perpetrar el quart robatori, una altra vegada a la benzinera de la C-260 a Fortià, on la treballadora va ser intimidada per un home armat amb una destral. El lladre va fugir després de sostreure 140 euros.

Finalment el 17 de maig, cap a tres quarts de vuit del vespre, els mossos de Girona van rebre l'avís que al costat de la benzinera de la carretera GI-531 al terme municipal de Sant Gregori (Gironès), hi havia un individu amb passamuntanyes que va fugir corrents camp a través en ser descobert.

Els policies van muntar un dispositiu de recerca i en un dels camins propers a la benzinera van localitzar un cotxe amagat. Davant la possibilitat que el vehicle fos del sospitós, els mossos van muntar un servei de vigilància per veure qui l'anava a recollir.

Al cap d'una estona van veure aparèixer un home que es dirigia cap al cotxe i el van interceptar. Seguidament van comprovar que a sobre portava una destral, un passamuntanyes, un tapaboques i uns guants. A més, la roba que vestia coincidia amb la utilitzada en els atracaments a l'Alt Empordà, per la qual cosa va quedar detingut.

El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 19 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.