La tràgica mort de dos muntanyencs empordanesos ha consternat la comarca i, molt especialment, Figueres. Timoteo Hernández Quirante, era un Mosso d'esquadra de 39 anys d'edat i natural de Cistella i l'altre, Daniel Jiménez Aguilar, és un veí de Figueres de 35 anys d'edat. Tots dos han perdut la vida aquest dijous mentre practicaven escalada sobre gel als Alps francesos.

Aquest divendres al migdia, la plaça de l'Ajuntament ha viscut un doble minut de silenci per recordar les víctimes amb la presència de regidors, ciutadans, representants de les diferents forces de seguretat i familiars de les víctimes. Precisament la trobada de l'alcaldessa Marta Felip amb aquests familiars ha motivat que, a les dotze en punts, no fossin presents a la primera aturada convocada, per la qual cosa ha calgut fer-ne una segona.

Doble minut de silenci a Figueres per les dues víctimes dels Alps

Doble minut de silenci a Figueres per les dues víctimes dels Alps

Els fets

A primera hora de la tarda d'ahir el Ministeri d'Exteriors confirmava la mort dels dos alpinistes i explicava que els havia caigut a sobre una cascada de gel. Mitjans locals han informat que han patit l'accident mentre practicaven escalada sobre gel en un sector del municipi de la Greu, a la falda del massís de Meije. El consolat general espanyol a Marsella ja s'ha posat en contacte amb les famílies i els ha ofert ajuda per als tràmits de repatriació dels cadàvers.

L'agent dels Mossos, Timoteo Hernández, era un home de 39 anys natural de Cistella, que vivia a Figueres. Estava destinat a la zona de la Regió Policial de la Regió Metropolitana Nord dins de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Pel que fa a l'altra víctima, Daniel Jiménez, conegut amb el sobrenom de Dani pels familiars i amics, tenia 35 anys i que també vivia a Figueres. El consistori de la capital de l'Alt Empordà ha convocat un minut de silenci per a aquest divendres a les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha reaccionat recordant que fa pocs dies, la ciutat també es va commoure amb la tràgica mort d'un matrimoni figuerenc en una riera de Masarac. Felip a piulat: "M'informen de la mort de dos veïns #Figueres fent escalada Alps francesos Un altre cop dur per accident en un mes i famílies destrossades".

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha mostrat el seu condol a través d'una piulada a la xarxa social Twitter amb les famílies dels dos alpinistes. "El meu més sentit condol als familiars i amics dels dos catalans morts als Alps, un d'ells mosso d'esquadra", es pot llegir al missatge.