La Junta Local de Seguretat de l'Escala celebrada al saló de plens municipal ha destacat un cop més, la línia dels darrers anys de descens del nombre de fets delictius a la població. En aquest sentit, en el darrer any hi ha hagut un descens del 9,5%, passant d'un total de 730 fets coneguts a 661.

El director territorial d'Interior de la Generalitat, Albert Ballesta, ha remarcat el fet que aquesta sigui una tendència sostinguda els darrers cinc anys. Així, el 2012 hi havia 914 fets delictius, cosa que representa un descens d'un 27%. En aquest sentit, tot i detectar-se un lleuger increment dels casos de robatoris en habitatges de segona residència, Ballesta destaca que "s'hi està treballant intensament i si ho mirem amb la perspectiva dels darrers cinc anys, les xifres estan a la mitjana normal". També destaca especialment el fet que en tot el darrer any no hi ha hagut cap delicte amb violència i/o intimidació.

A la Junta Local de Seguretat si que s'ha posat sobre la taula la preocupació per l'increment de denúncies relacionades amb la conducció sense tenir el permís en regla -s'ha passat de 9 a 16 denúncies- o fent ús del telèfon mòbil -s'ha passat de 64 a 73 denúncies-. En aquest sentit, s'ha fet una crida a la conscienciació ciutadana davant el perill que això representa. així, dels 113 accidents de trànsit registrats a l'Escala el darrer any, aproximadament la meitat han estat provocats per distraccions del conductor.

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha felicitat els diferents cossos de seguretat que actuen al municipi per la tasca de coordinació que estan duent a terme i els bons resultats que aquesta està representant els darrers anys.