Reuniˇ de la Junta de Seguretat

Detecten un repunt del trÓfic al detall d┤hero´na i coca´na al centre de Figueres

El 35% del patrullatge a l'Alt EmpordÓ se centra en combatre el jihadisme

15.12.2015 | 00:12

Els Mossos d'Esquadra i la GuÓrdia Urbana de Figueres han detectat un repunt del trÓfic a petita escala d'hero´na i coca´na al centre de la ciutat. El cap de l'ABP Alt EmpordÓ-Figueres, l'inspector Alfons Sßnchez, ha detallat que aquest any han decomissat, en total, 1.955 grams d'hero´na i 456 de coca´na, sobretot a traficants que venen la droga en petites dosis. A mÚs, atrauen consumidors francesos perquŔ la droga intervinguda Ús de "gran puresa" i tÚ un preu "molt competitiu". El conseller d'Interior, Jordi JanÚ, ha presidit aquest dilluns la Junta Local de Seguretat i ha remarcat que a tot l'Alt EmpordÓ, per la proximitat amb la frontera, un 35% del patrullatge se centra en combatre el jihadisme.
La Junta Local de Seguretat de Figueres ha analitzat les dades policials del darrer any. Segons ha explicat el conseller d'Interior, Jordi JanÚ, el global de delictes ha caigut un 3,8% i la davallada mÚs important ha estat en els delictes contra el patrimoni. En concret, els robatoris amb forša han caigut aquest 2015 un 25,4% i els robatoris a interior de vehicle un 34%.

Tot i aix˛, el cap de l'└rea BÓsica Policial Alt EmpordÓ-Figueres, l'inspector Alfons Sßnchez, ha explicat que han detectat un repunt en el trÓfic de drogues com l'hero´na o la coca´na. Segons ha detallat Sßnchez, durant els darrers anys s'havia disparat el cultiu i trÓfic de marihuana, sobretot en els barris del sector oest de la ciutat. Ara, per˛, han identificat un tipus de narcotrÓfic vinculat a la venda de petites dosis i no grans quantitats.

Aquest narcotrÓfic es localitza al centre de Figueres i, segons ha detallat Sßnchez, han identificat forša comprador provinents del sud de Franša que van fins a la ciutat a comprar, sobretot, hero´na. Aix˛ ha fet que al llarg d'aquest any hagin decomissat, en total, 1.955 grams d'hero´na, 456 de coca´na, 983 de marihuana ja processada i 196 quilos de plantes de marihuana.

El conseller d'Interior, Jordi JanÚ, ha explicat que l'objectiu per reduir els delictes contra la salut p˙blica Ús treballar amb el mˇn judicial per travar bÚ les investigacions, intentar desarticular grups criminals organitzats i que ingressin a presˇ.

A l'Alt EmpordÓ, el conseller tambÚ ha concretat que, com a comarca fronterera amb Franša i desprÚs dels atemptats de ParÝs, continuen incrementant el patrullatge preventiu i els controls aleatoris. En aquest sentit, ha exposat que el 35% del patrullatge que es fa a la comarca es dedica a la lluita contra el terrorisme, en compliment amb el nivell d'alerta i el Pla Operatiu Antiterrorista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema