Des de l'any 2012, els Mossos d'Esquadra multen prostitutes que se situen a peu de carretera i els seus clients. Ho fan a la xarxa viària que és de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Unes sancions, però, que gairebé no s'arriben a cobrar.

Ho demostren les dades: des que la llei va entrar en vigor i fins al 30 de setembre d'enguany, han imposat 388 sancions a les carreteres de titularitat catalana a Girona. Unes sancions que s'han pagat en un tant per cent molt baix. Dades globals de tot Catalunya i facilitades pel Departament d'Interior mostren que els Mossos d'Esquadra han posat 1.507 sancions a clients i prostitutes de carretera. Només 98 de les multes s'han arribat a cobrar per part del Servei Català de Trànsit (SCT).

Cal recordar que l'opció de multar va néixer després que es fes una modificació de la llei de carreteres de la Generalitat el 2012 i que sanciona l'ocupació del voral de les carreteres per realitzar-hi usos i activitats no compatibles amb la seguretat viària.

Les sancions van dels 300 fins als 30.ooo euros, tant pel que fa a clients com a prostitutes. Poden arribar a la sanció més alta en funció de la reincidència tant els clients en aturar-se a mantenir relacions sexuals com les noies per prostituir-se a tocar de la carretera. Amb tot, però, per evitar rebre multes, les noies s'han anat separant del voral uns 50 metres. Passejant-se per les carreteres més freqüentades com ara la C-65, la C-260, la GI-555 o d'altres vies de titularitat catalana es pot veure com les noies s'han col·locat més bosc endins o en camins. Ho fan per evitar les sancions. Pel que fa als clients, les multes s'han convertit en un mitjà dissuasiu i, segons fonts consultades, que els arribi la sanció a casa ha fet que no tornin a tenir relacions sexuals a peu de carretera. Quant a les noies, moltes vegades tampoc reben la sanció que se'ls ha imposat per la pràctica de sexe en vies públiques.

Cal dir, però, que hi ha carreteres, com la N-II o N-260, amb molta més prostitució a peu de carretera on l'activitat encara es manté. En aquest cas els Mossos no poden multar, ja que són vies en què la titularitat és de l'Estat. Amb tot, però, els agents aixequen acta de les actuacions i ho deriven a la Delegació del Govern.

Així doncs, ja gairebé amb tres anys d'aplicació de la llei, s'ha aconseguit que moltes noies surtin de les carreteres i que, gràcies a les multes, els clients no tornin, però en vies amb més concentració de l'activitat costa fer-la desaparèixer perquè els Mossos no hi poden multar. Tot i això, el fet positiu és que s'ha aconseguit que moltes de les dones s'hagin separat del voral i, per tant, no es posi en risc la seva segurat ni la de conductors.

33 noies a la carretera

Una dada rellevant i que es va conèixer fa pocs dies és la que va posar sobre la taula el macrodispositiu de la Policia Nacional anomenat Operació Dignitat. Es va portar a terme fa dues setmanes a l'Alt Empordà i tenia com a objectiu eradicar l'explotació sexual. L'operatiu es va fer en diversos prostíbuls i en molts municipis de la comarca com ara la Jonquera, Capmany, Agullana, els Hostalets de Llers, Siurana, Empuriabrava, el Far d'Empordà, Roses i Llers. L'operació culmina amb 37 arrestats en els onze prostíbuls investigats a l'Alt Empordà i 396 prostitutes identificades.

A l'operatiu centrat en els bordells, els agents de la Policia Nacional van identificar més víctimes de l'explotació sexual i tràfic d'éssers humans que es prostituïen en carreteres i carrers de l'Alt Empordà. Es van centrar sobretot en la N-II i els municipis de la batuda. En total van aconseguir trobar 33 víctimes més que exercien la prostitució a peu de carretera. Això demostra com encara hi ha moltes zones on s'exerceix la prostitució a peu de carretera i on, malgrat la crisi i la pressió, que envia molts clients a França, els clients segueixen acollint-se als serveis que els donen les noies a peu de les vies.