El 2010

L'acusat del crim d'Empuriabrava diu que no recorda res, anava begut i drogat

Kamel Hosni assegura que va anar al pis de la víctima a comprar 200 grams de cocaïna per revendre-la a França

02.11.2015 | 19:37
L´acusat, Kamel Hosni, durant el judici.

L'acusat de matar a ganivetades un traficant de droga en un pis d'Empuriabrava (Alt Empordà) el gener del 2010 ha assegurat que no recorda res del crim perquè havia consumit drogues i alcohol. "No sé què va passar, ensenyeu-me les fotos, expliqueu-m'ho, perquè jo no ho sé", ha reptat l'acusat, Kamel Hosni, que exposa que ni tan sols sap per què va començar a barallar-se amb la víctima. Hosni ha explicat que va anar en cotxe des de França fins a Empuriabrava a comprar droga a la víctima, amb qui ja havia fet negocis abans. En aquella ocasió, havia quedat en comprar 200 grams de cocaïna a canvi de 8.000 euros. "Vam discutir i no sé què va passar, jo no em pensava que estigués mort", ha exposat.
El processat, Kamel Hosni, ha respost a les preguntes del fiscal, l'advocat de l'acusació particular i la defensa durant una hora escassa i les frases més repetides han estat "no ho sé" i "no me'n recordo".

Hosni ha explicat que el 21 de gener del 2010 va anar en cotxe des de França fins a Empuriabrava a comprar droga. "Sóc traficant i era la quarta vegada que anava a comprar-li a ell", ha detallat. Segons ha declarat, coneixia a la víctima perquè havien fet negocis abans i acostumava a comprar-li cocaïna. Primer, a través d'un intermediari i, després, concertaven la trobada directament per telèfon.

El processat va viatjar en cotxe fins a Empuriabrava acompanyat de la seva dona, que estava embarassada. Quan van arribar al pis de la víctima, van pujar. "Estava molt nerviós i vaig començar a beure, whisky o vi, no ho sé, d'una marca espanyola", ha exposat Hosni. Allà dins, van estar mitja hora esperant que tornés la víctima.

Cansada d'estar dins el pis, continua relatant Hosni, la seva dona va decidir anar-lo a esperar al cotxe. Aleshores, va tornar la víctima amb la droga. "Me la va donar i no sé què va passar, vam començar a discutir", ha exposat. El fiscal li ha preguntat si va ser per la quantitat de la droga o el preu. "No, no, una paranoia, no ho sé, jo també ho vull saber", ha respost Hosni, que diu que el preu de la compravenda estava pactat: 200 grams de cocaïna per 8.000 euros.

A partir d'aquí, diu que no recorda res. Ni si va colpejar la víctima a la cara, si li va trencar una ampolla al cap, ni tampoc d'on va treure el ganivet amb el qual hauria apunyalat la víctima tretze vegades. Tampoc recorda veure'l estès a terra agonitzant, enmig d'un bassal de sang. "No vaig mirar enrere, però no pensava que estigués mort, sinó no hauria marxat tan feliç i content cap a França a fer vida normal", ha exposat.

Quan va tornar al vehicle, diu que la seva dona li va agafar la droga i la va amagar dins el cotxe. Immediatament van tornar cap a casa. A la frontera, ha detallat, la policia els va parar per fer un control però no van trobar la droga i van poder creuar la frontera sense problemes.

L'home ha assegurat que ell va anar fins a Empuriabrava a fer negocis i que no tenia intenció de matar a ningú. "No acostumo a beure alcohol i menys barrejat amb cocaïna", ha justificat. A més, sosté que té problemes de drogoaddicció i també un trastorn de la personalitat, així com una intel·ligència límit.

Hosni no ha sabut explicar per què al pis no van trobar els 8.000 euros que hauria pagat per la droga. Sí que ha reconegut que ha complert diverses condemnes –a Itàlia i a França- per traficar amb drogues.

15 anys de presó

El fiscal, Enrique Barata, vol que el tribunal popular declari Kamel Hosni culpable d'un homicidi amb abús de superioritat i un agreujant d'aprofitament de lloc. Sol·licita un pena de 15 anys de presó. L'acusació particular, representada pel lletrat José Plaza, també demana un veredicte de culpabilitat. De manera alternativa, però, el fiscal qualifica els fets com un delicte de lesions en concurs amb un homicidi imprudent i sol·licita una condemna de 5 anys de presó.

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública demana que Hosni indemnitzi la dona i els dos fills de la víctima amb 330.000 euros. La defensa, encapçalada pel lletrat Jordi Monreal, demana l'absolució del processat. Aquesta part, però, també introdueix una alternativa, i sol·licita que, si se'l considera autor del crim, sigui condemnat a una pena de 2 anys de presó.

Entre reixes a França

El motiu perquè el crim hagi trigat tant en arribar a judici és perquè ha calgut esperar que l'acusat acabés de complir condemna a França per tràfic de drogues. Un cop acabada la condemna a Bordeus, el van traslladar al país l'any passat, quan va passar a disposició judicial i el Jutjat d'instrucció número 4 de Figueres el va enviar a presó provisional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema