Arribaven a Figueres amb el tren que havia sortit de Portbou a les quatre de la tarda però el maquinista va veure quelcom estrany en els rails quan estava entrant a l'estació de tren. Hi havia un jove, d'entre 20 i 30 anys, mort entre els rails.

El conductor del tren va alertar ràpidament els serveis d'emergències i al lloc es van desplaçar Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i el SEM. El metge va certificar la mort del noi, del qual en tancar l'edició es desconeixia encara la identitat. El noi, d'origen àrab, tindria entre 20 i 30 anys. Els Mossos d'Esquadra van estar prenent mostres per intentar aclarir les circumstàncies de la mort. Es descarta que pugui ser una defunció per causes criminals però tampoc està clar si és algú que va voler posar fi a la seva vida o bé si va patir un accident mentre caminava per les vies. Es dóna el cas que en el lloc de l'accident hi ha un pont per on passa la carretera de Llançà i no es descarta que el noi s'hagués precipitat des dalt d'aquest.

A causa dels fets, el tren que anava cap a Barcelona va reprendre la circulació al cap de dues hores, segons va informar Rodalies de la Generalitat.