L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un jove que s'enfronta a 17 anys de presó per violar i apallissar l'exparella al pis que havien compartit a Figueres. El 19 de gener del 2010, l'acusat Nabil Lakfaiti va trucar a la seva ex demanant-li que li portés uns papers a casa. La noia hi va anar cap a les dues de la tarda. Aleshores, segons denuncia la jove, el processat va tancar la porta amb clau, la va llançar contra el sofà i la va violar. Després, quan ella li va dir que el denunciaria a la policia, li va donar un cop de cap a la cara que li va trencar el nas. L'acusat admet que li va donar "una hòstia" però diu que no li va causar lesions greus i que les relacions van ser "consentides".

Fiscal i acusació particular acusen Nabil Lakfaiti d'un delicte d'agressió sexual, un de lesions i un altre de coaccions i demanen que el condemnin a 17 anys de presó i que indemnitzi la víctima amb 12.110,55 euros. Les acusacions li apliquen un agreujant de reincidència a les lesions, perquè l'Audiència de Girona ja l'havia condemnat prèviament pel mateix delicte. Per la violació, li apliquen un agreujant mixta de parentiu. La defensa, en canvi, sosté que les relacions van ser consentides i vol que l'absolguin.

El cas que aquest dimecres ha arribat a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta a la tarda del 19 de gener del 2010. Segons ha declarat la víctima al judici, ella i el processat van estar un any junts i vivien plegats a un pis de Figueres. La relació ja s'havia acabat però Lakfaiti a va trucar demanant-li que anés al domicili que havien compartit a portar-li uns documents que necessitava.

"Pensava que tot estava bé, que aniria a portar-li els papers i a endur-me coses meves que encara estaven allà, no m'imaginava res de tot això", ha explicat la víctima, que afegeix que va anar sola al pis. Un cop dins, relata, i mentre recollia les seves pertinences, l'acusat va tancar la porta amb clau i va començar a apropar-se a la noia, amb la intenció de mantenir-hi relacions.

"Vaig dir que no i em va llançar contra el sofà, em va arrancar la roba i em va violar", ha explicat la dona. Després de perpetrar l'agressió sexual, ha continuat relatant, ella li va dir demanar que li obrís la porta i la deixés marxar. "Em va donar un cop de cap al nas i em va començar a sortir sang", ha declarat.

Finalment, l'home va obrir la porta. Aleshores, mentre la jove es dirigia capa a fora, li va dir que aniria a la policia a denunciar-lo. L'acusat encara li hauria propinat algun cop més abans de deixar-la marxar.

Com a resultat de l'agressió, la víctima va patir una contusió nasal amb fractura i desviació i diversos cops al coll i a les cames. Les ferides van trigar 25 dies en curar, deu dels quals va ser impeditius. Li ha quedat un perjudici estètic lleuger per la desviació del nas.

Consentit

L'acusat, que és veí de Bàscara i té 26 anys, ha negat les acusacions. Segons la seva versió, aquell dia la jove va anar al pis a portar-li els documents i van mantenir relacions sexuals consentides. "Quan vam acabar em va preguntar si pensava tornar amb ella i li vaig dir que no", ha declarat el jove. Va ser llavors quan, segons relatat el processat, la noia el va agafar pel coll. "Li vaig fotre una hòstia però només perquè em deixés anar", ha exposat.

El jove ha negat que retingués la noia contra la seva voluntat al pis i també nega que li trenqués el nas. "L'hòstia va ser amb la mà oberta, no sé com s'ho va fer però sí que ella ja tenia una fissura al nas d'abans, des que va arribar del Marroc", ha argumentat.

El judici ha quedat vist per a sentència.