La Policia Nacional ha detingut tres homes per tràfic de drogues. Dos d'ells eren mules que, després de fer-los un reconeixement mèdic a l'hospital comarcal de Figueres, es va descobrir que portaven diversos cossos estranys dins del cos en forma de càpsula. En total, un d'ells va expulsar per la via rectal 66 embolcalls amb cocaïna i l'altre, 24. El pes dels 90 embolcalls de cocaïna expulsats pels detinguts va ser de dos quilos.

Els arrestats són dos homes naturals de Nigèria i un altre de Benín. Venien de València i anaven en direcció a França. Tots tres compten amb permís de residència a Espanya i van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres. El jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional de tots ells a l'espera de judici.

Abans de la descoberta de les mules, els agents de la Policia Nacional havien aturat un vehicle amb el qual anaven els tres homes en un dels Dispositius Estàtics de Control contra la delinqüència itinerant que es realitzen a la Jonquera. Els fets es van produir dissabte en un control que els agents havien muntat a la sortida del peatge de l'autopista AP-7 en direcció cap a França.

Els agents van veure que un vehicle ocupat per tres individus s'acostava al dispositiu de control a gran velocitat i el van fer aturar. Un cop van immobilitzar el cotxe, els tres ocupants es van mostrar molt nerviosos i agressius.

I va ser durant l'escorcoll del cotxe que els policies van trobar una bossa de plàstic amagada sota el seient davanter dret. Van descobrir que a dins hi havia 2.780 euros i 38 embolcalls ovalats en forma de gla amb una substància de color blanc que va resultar ser cocaïna.

Arran d'això i en veure que la presència de la droga és la que fan servir moltes mules per introduir-la al país, els agents van traslladar els tres detinguts per tràfic de drogues cap a l'Hospital Comarcal de Figueres per fer-los un reconeixement mèdic i una exploració radiològica.

La sorpresa va ser que dos d'ells portaven a l'estómac uns cossos estranys en forma de càpsules. Degudament custodiats, els dos homes van expulsar via rectal 66 embolcalls amb cocaïna un d'ells i 24 l'altre. En total, portaven dins del seu cos 2 quilos de cocaïna.

Sumada a l'altra droga trobada al cotxe, els tres homes transportaven cap a França fins a tres quilos de cocaïna que, si hagués arribat al mercat negre, podria tenir un valor d'uns 230.000 euros.

Els agents de la Policia Nacional van posar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres els tres detinguts. El jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional de tots ells a l'espera que se celebri el judici.