La fiscal demana una pena de 22 anys de presó per a Manuel Vara, un home acusat d'amenaçar l'exparella amb un ganivet, violar-la al sofà i retenir-la durant hores al seu pis d'Alacant. La víctima, una dona de Roses (Alt Empordà) havia mantingut una relació de poc més d'un any amb el processat. L'agost del 2010, la víctima va anar fins al pis per recollir-hi alguns objectes personals i allà, mentre prenia un cafè amb l'acusat, l'home va amenaçar-la amb un ganivet de cuina, la va insultar i la va forçar. Després, la va retenir fins a vuit hores a l'interior de l'habitatge. L'Audiència de Girona ha emès una ordre de detenció i entrega contra Vara perquè ja era el tercer cop que no es presentava a judici.

Segons recull l'escrit d'acusació, el processat i la víctima van començar a sortir l'octubre de l'any 2008. Catorze mesos més tard, el desembre del 2009, la dona va posar fi a la relació. Manuel Vara, però, no va acceptar-ho i l'estiu del 2010 va proposar-li a la víctima que reprenguessin la relació. La dona s'hi va oposar (entre d'altres, tenia una nova parella) i el processat va començar a trucar-la i a enviar-li SMS reiteradament on només feia que insultar-la.

El dia 17 d'agost del 2010, la dona va anar fins a Alacant, on Vara hi tenia un pis. Havia quedat amb el processat que es veurien perquè tenia objectes personals a l'habitatge i els volia recollir. Cap a la una de la tarda, la veïna de Roses va entrar al pis, situat al carrer Sant Francesc.

Segons recull la fiscal, Vara la va rebre i li va oferir un cafè. Quan feia vint minuts que conversaven, però, el processat va anar cap a la cuina i en va sortir amb un ganivet de grans dimensions. "Si no ets meva no ets de ningú; et mataré i després em mataré jo", li va dir l'acusat, segons parafraseja l'escrit d'acusació.

L'home va agafar la víctima pels braços, la va llançar damunt del sofà i li va dir que es tragués el vestit amenaçant amb matar-la si no ho feia. Sense deixar d'aferrar el ganivet, el processat es va posar damunt la dona i la va penetrar vaginalment diverses vegades.

Després, segons recull l'escrit, Vara va intentar arrabassar sense èxit el telèfon a la víctima. Quan va veure que la dona provava de marxar, es va interposar entre ella i la porta i li va impedir marxar. La dona va arribar a estar fins a vuit hores a l'interior del pis d'Alacant. No en va poder sortir fins a les nou del vespre.

Uns dies més tard, el 12 de setembre, Manuel Vara va trucar a la parella de la víctima i el va amenaçar per telèfon. Segons recull la fiscal, el processat va dir-li: "Torna'm la meva dona, et trobaré i et tallaré el coll".

Lesions, agressió sexual, detenció i amenaces

L'acusació pública imputa a Manuel Vara tot un reguitzell de delictes i faltes (fins a sis, en total): lesions en l'àmbit domèstic, agressió sexual, amenaces, detenció il·legal i vexacions. Per a tots ells, demana una pena global de 22 anys de presó, una multa de 200 euros i vuit dies de localització permanent.

A més, també sol·licita que es prohibeixi al processat portar o tenir armes durant tres anys i que Vara no es pugui acostar a menys de 300 metres de la víctima ni comunicar-s'hi durant, com a mínim, dinou anys. En matèria de responsabilitat civil, demana que Vara indemnitzi la veïna de Roses amb 5.000 euros pels danys psicològics que va patir la víctima.

El judici per aquests fets s'havia de celebrar avui a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Era el tercer cop que es fixava la vista i el processat, com la resta d'ocasions, no s'ha presentat. La fiscal ha demanat que es dictés una ordre de detenció i entrega contra Manuel Vara i l'Audiència ja l'ha fet efectiva aquest mateix matí.