De nou un conductor bala francès per les autopistes catalanes, que a més va ser impossible d'aturar fins gairebé Barcelona: va atendre l'alto d'una patrulla a l'alçada de Santa Perpètua de la Mogoda, a prop de Cerdanyola del Vallès. Els Mossos d'Esquadra van detenir la matinada del passat dissabte en aquell tram d'AP-7 el conductor d'un cotxe que circulava a 235 quilòmetres per hora quan va passar per davant un radar mòbil situat a l'alçada de Viladasens, al nord de Girona. Al volant hi anava Ghedir M. de 27 anys, nacionalitat francesa i veí de Canes. D'altra banda, la policia també va detenir dilluns passat en un control a la N-II un camioner que superava gairebé cinc vegades la taxa d'alcohol permesa. El conductor detingut és Angelov R. de 55 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Castelldefels.

La nit del dia 22 al 23 de febrer els Mossos realitzaven un control de velocitat amb radars mòbils a l'autopista AP-7. A prop de Viladasens van detectar un cotxe que circulava a 235 quilòmetres per hora en direcció sud. Per les condicions climatològiques no va ser possible aturar el vehicle infractor, per la qual cosa van avisar altres patrulles per tal d'interceptar-lo. Finalment, el vehicle va ser aturat quan circulava per la mateixa AP-7 a l'alçada de Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental). Així les coses, el conductor va recórrer 111 quilòmetres presumiblement a velocitat molt elevada i posant en risc la integritat de la resta de conductors.

Un cop va poder ser encalçat, el conductor del turisme va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, tipificat a l'article 379 del Codi Penal, ja que va sobrepassar en més de 80 quilòmetres per hora el límit de velocitat permesa, que a les autopistes és de 120. A més, també se li va imputar un delicte de conducció temerària. El detingut va passar el dilluns 25 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell, que li va decretar llibertat amb càrrecs. A més, als conductors infractors estrangers se'ls acostuma a immobilitzar el vehicle fins que no paguen la multa que també s'aplica a aquestes infraccions.

Camioner borratxo

D'altra banda, els Mossos van detenir dilluns passat a la Jonquera un camioner que gairebé quintuplicava la taxa d'alcohol permesa en xofers professionals. Es tracta d'Angelov R. de 55 anys, de nacionalitat búlgara i veí de Castelldefels. El matí del 25 de febrer, els Mossos realitzaven un control d'alcoholèmia a la N-II, a Biure d'Empordà, i en aturar un camió de gran tonatge el camioner anava begut.

Li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,73 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé quintuplicava la taxa màxima permesa per aquest tipus de vehicles, que és de 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat. El conductor va quedar detingut per un presumpte delicte contra la seguretat viària. I l'home va passar el dia 26 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.