Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones en pràcticament un mes que robaven a l'interior de camions mitjançant el mètode dels 'teloners', que consisteix en fer un tall a la lona on porten la càrrega i endur-se-la si era del seu interès. El dispositiu es va desenvolupar entre el 27 de setembre i el 23 d'octubre per controlar els robatoris de càrrega de camions estacionats a les diferents àrees de serveis de la demarcació de Girona després d'un increment de les denúncies. Els últims tres dies del mes passat no es va detectar cap acció dels 'teloners', però a partir de l'1 d'octubre la policia en va enxampar set, a diferència dels setze de l'any passat.

El 10 d'octubre es van detenir dos homes que havien robat armes semiautomàtiques de l'interior d'un camió aparcat a l'àrea de servei de Garrigàs i van danyar la lona d'altres camions per comprovar-ne la càrrega. Només sis dies més tard, el 16 d'octubre, els mossos de la comissaria de Girona i de trànsit van detenir cinc homes a l'AP-7, al terme municipal de Sarrià de Ter, que també havien comès robatoris amb força mitjançant el mateix mètode.

Els seus membres es desplaçaven habitualment amb un turisme que feia les funcions d'inspecció de les càrregues i també disposaven d'un segon vehicle, aquest tipus furgoneta, que s'esperava a les afores de l'àrea de descans i quan rebia l'avís s'acostava i carregava el material sostret.

Els cinc detinguts van fugir de la policia, amb un turisme, a la sortida 2 de l'AP7 , però els mossos els van interceptar al punt quilomètric 58 a Sarrià de Ter. Durant la fugida els lladres van tirar per la finestra algunes caixes que havien sostret d'algun camió. Quan els mossos els van aturar i detenir també se'ls va trobar amb rellotges sostrets d'un camió aparcat en una àrea de servei de l'Empordà.