L´any del bicentenari de Pep Ventura no podia faltar l´aportació de l´Oficina de Turisme amb la creació d´una visita guiada que girés al voltant de la vida del compositor. Sobre ell i altres músics figuerencs versarà, doncs, la visita que s´estrena aquest dimecres, a 2/4 de 12 del migdia. Per fer la visita cal reservar plaça prèviament.

La ruta, que inclourà anècdotes i on apareixeran molts personatges, s´iniciarà a la plaça de l´antic Escorxador i recorrerà espais del centre. La visita es clou al Museu de l´Empordà on s´exhibeix la tenora original del compositor datada de mitjan segle XIX i una partitura seva original. També es pot veure un tamborí i un flabiol d´un membre de l´antiga Pep i una tenora actual feta amb una impressora 3D per un dels dos constructors de tenores que queda a Catalunya, el figuerenc Joan Roca.

D'altra banda, aquest dimecres també es fan dues visites guiades més: al castell de Sant Ferran i als escenaris de la guerra civil. A les 11 del matí, es fa l´exitosa visita temàtica sobre la ­guerra civil que proposa una passejada pels escenaris de la gue­rra i inclou l´accés al refugi antiaeri de la plaça del Gra, inaugurat amb molt d´èxit temps enrere. La segona proposta, aquesta a càrrec del Consorci Castell de Sant Ferran, obre les portes d´aquest monument. S´han programat fins a quatre sessions al llarg del dia: a les 11, 12, 1 i 4 de la tarda. L´accés és lliure i gratuït.