La diferenciació i l´exclusivitat s´han adherit des de bon principi a la generació moderna dels Mini. En són una bona mostra les gairebé infinites possibilitats de personalització que ofereix la filial de BMW en el seu catàleg i que permeten que –si el client s´ho proposa–sigui gairebé impossible que hi hagi un altre cotxe igual. Però per satisfer els paladars més exquisits, que no en tenien prou amb la gamma actual, el model que va llançar la British Motor Corporation presenta una edició limitada anomenada Hampton per celebrar els 50 anys del Clubman a Europa. La denominació Hampton, que és un mot anglès per referir-se a una llar apartada, presenta un reguitzell de detalls tant a l´interior com a l´exterior del vehicle. La carrosseria exterior d´aquesta versió es pot pintar amb els colors pepper white, midnight black, eclipse grey i reef blue (pintura exclusiva per a aquesta edició); a més, aquest model es diferencia pels logotips Hampton al davant i als costats i per les seves llantes de color negre de 17 polzades. Un cop asseguts davant el volant, ens trobem uns seients entapissats de color negre, amb les costures i el contorn de color vermell i un brodat amb la lletra H. El volant i el pom de la palanca de canvis fan joc amb la pell negra i els detalls vermells; i les estores mantenen la mateixa línia cromàtica. Altres detalls que hi ha són el logotip Hampton a l´interior i una decoració específica per al tauler de control de color negre brillant i violeta.

El Clubman Hampton es pot comprar a par- tir de 25.737 euros i es pot triar entre quatre motors diferents. Al primer esglaó hi trobem la versió Cooper, amb un bloc de benzina que ren- deix 122 CV. Així, el Mini es llança fins als 100 km/h en 9,8 segons i gasta una mitjana de 5,5 li- tres de combustible. La versió de benzina més potent és la coneguda Cooper S, amb 184 CV a 5.500 rpm, que és capaç d´arribar als 100 km/h en 7,5 segons i marca un consum de 5,9 litres. En l´apartat dièsel, la versió Cooper D ofereix 112 CV. Tarda 10,2 segons a arribar als 100 km/h amb un consum de 3,9 litres. Per acabar, el Cooper SD destaca per oferir un gran compromís entre prestacions i consum. Amb un consum mitjà de 4,4 litres als 100 quilòmetres, el Cooper SD es llança a 100 km/h en 8,6 segons gràcies al seu motor de 143 cavalls (a 4.000 rpm) i un parell de 305 Nm entre 1.750 i 2.700 rpm.

Novetats per al 2012

Per a aquest 2012, la marca ha presentat dos nous integrants del seu catàleg. Es tracta del Mini Baker Street i del Mini Bayswater. El primer vol re-

presentar l´estil juvenil, refrescant i innovador de la marca anglesa amb nous detalls en el disseny exterior i interior, com els exclusiu color rooftop grey. Per la seva banda, el Bayswater vol diferenciar-se pel seu caràcter més esportiu. El seu color kite blue i les llantes de 17 polzades Sandblast de color negre brillant i plata són els seus trets identificatius. El Baker Street s´ofereix en les versions One, Cooper, One D i Cooper D, mentre que el Bayswater es troba en versió Cooper, Cooper S, Cooper D i Cooper SD.