Aquest dijous ha començat oficialment la Festa Major de l'Escala, amb el pregó a càrrec del conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila. També s'ha inaugurat l'exposició dedicada a Víctor Català i s'obren cinc dies intensos de Festa Major, que es tancarà dilluns.

Les activitats, segons ha informat l'Ajuntament, han començat amb la inauguració de l'exposició de Festa Major a l'Alfolí de la Sal, aquest any inclosa entre els actes de l'Any Caterina Albert / Víctor Català. "Victor Català, los cent mil ulls de l'infinit" fa un repàs a la vida de l'escriptora escalenca, explicat en primera persona. A més, es poden veure diverses obres originals seves, tant escrites com pictòriques. Es tracta d'una exposició organitzada per l'Ajuntament de l'Escala amb la col·laboració de la llibreria Vitel·la, el Museu-Arxiu Víctor CAtalà i l'assessorament d'Enric Casasses. A la inauguració hi ha participat el conseller de Cultura, Santi Vila, així com el nebot de l'escriptora, Lluís Albert. Es podrà veure fins el dia 25 de setembre.

Just després de l'exposició, s'ha fet una cercavila amb diferents grups de percussió fins l'Ajuntament, on hi ha hagut el pregó de Santi Vila, en què la figura de Víctor Català també hi ha tingut un paper protagonista. L'alcalde de l'Escala ha animat tots els escalencs i escalenques i visitants a gaudir de la Festa i ha destacat les activitats per a joves que s'han organitzat aquest any.

Com és habitual, el pregó també s'aprofita per distingir cada any una entitat. En aquesta ocasió, s'ha homenatjat l'escola l'Esculapi amb motiu del desè aniversari. La demostració de castells i la botifarrada i anxovada popular, amb actuació del grup Banana Beach completen la jornada inaugural.

Els actes, però, continuen fins dilluns vinent. Festival nàutic, barrakes, concerts, cursa d'objectes flotants no identificats, una gimcana nocturna i el concurs de grups amateurs, són algunes de les moltes activitats que podeu trobar a la Festa Major de l'Escala.