Medi ambient

El Govern destina un milió d'euros a lluitar contra el cargol poma fins al 2020

Una tercera part dels diners és subvenció directa i la resta prové d´Europa

26.07.2016 | 17:25
Postes de cargol poma.

En la reunió executiva d´aquest dimarts, el Govern ha autoritzat el Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) a concedir subvencions directes per valor de 365.584,11 euros als membres del grup seleccionat per dur a terme actuacions per a la conservació de la biodiversitat al delta de l´Ebre i lluita contra espècies invasores, com és el cas del cargol poma. Amb aquesta subvenció, sumada a l´aportació del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), l´import total per a aquestes actuacions és de 641.375,62 euros.

Forestal Catalana, S.A. com a membre del grup i, en tant que mitjà propi de la Generalitat de Catalunya, també executa actuacions del projecte mediambiental esmentat a través del corresponent encàrrec de gestió cofinançat, per un import de 360.639,83 euros. Així doncs, i juntament amb l´encàrrec de gestió tramitat amb Forestal Catalana, S.A., l´import total destinat a l´execució de les actuacions del projecte mediambiental executat pel grup ad hoc durant el període esmentat, és d´1.002.015,45 euros.

L´execució del projecte mediambiental, inclòs en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, es durà a terme mitjançant un grup constituït per les entitats següents: Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l´Ebre, Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l´Ebre, Arrossaires del Delta de l´Ebre i Secció de Crèdit, SCCL, Càmera Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit, SCCL, Associació de Defensa Vegetal de l´Arròs i altres cultius al Delta de l´Ebre
(ADV), Societat Espanyola d´Ornitologia (SEO Birdlife) i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema