Amb l'arribada de l'estiu i les condicions climàtiques que afavoreixen la proliferació dels mosquits, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries endega una campanya específica per controlar el mosquit tigre, el qual d'ençà ja fa uns anys es troba ben present arreu del municipi.

És en aquest sentit que s'ha editat cartelleria i fulletons on es fa un especial incís en evitar deixar objectes en els qual es pugui acumular l'aigua, lloc on aquests insectes dipositen les seves postes. Es tracta doncs de buidar periòdicament aquells elements més casolans on l'aigua pot restar entollada (plats de testos, flascons i cubells…), tapar els dipòsits amb aigua per regar, posar a cobert estris on l'aigua de pluja pugui quedar retinguda, netejar les canaleres on s'acumulen les fulles o mantenir sense embussos els embornals i desaigües.

La campanya es farà també extensiva mitjançant visites personalitzades a aquelles activitats més susceptibles de crear condicions favorables a la cria del mosquit tigre, tals com tallers mecànics -on poden haver pneumàtics que caldria retirar-, nàutiques i instal·lacions d'hivernatge d'embarcacions o instal·lacions agrícoles i ramaderes, llocs on és fàcil que es concentrin tota mena d'estris i elements on l'aigua quedi retinguda.

En aquest sentit, la recentment aprovada ordenança municipal per a la lluita contra el mosquit tigre ha de ser una eina fonamental per regular les bones pràctiques en relació amb l'expansió d'aquest molest insecte.