'En Samba estava palplantat davant de la porteria de futbol quan la pilota li va passar entre les cames i es va sentir un gooool que va ressonar per tot el poble' Així comença el relat il·lustrat 'La idea', que han entrellaçat els nens i les nenes de tots els grups de 4t de Primària de les tres escoles de Castelló d'Empúries (Ruiz Amado, Joana d'Empúries i El Bruel), amb la col·laboració de l'escriptora Mariona Masferrer i la coordinació de Pilar Arnáiz, en representació dels Equips d'assessorament i orientació en llengua, interculturalitat i cohesió social (ELIC) del Servei Educatiu de l'Alt Empordà.

Aquest dijous, 2 de juny, els 125 alumnes que han creat la història han coincidit en un acte a la Sala Gòtica i han rebut a les mans el resultat d'aquest projecte d'escriptura creativa, el llibre editat per l'Ajuntament de Castelló, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. Un grup d'escolars ha tingut l'oportunitat de llegir, davant la resta de companys i davant els seus mestres, fragments dels deu capítols que componen 'La idea'.

'La idea' constitueix el cinquè 'Conte per relleus' que les tres escoles castellonines, conjuntament amb Mariona Masferrer, treuen a la llum. El 'Conte per relleus' es va concebre com una activitat d'animació lectora.

En la cloenda del projecte, han participat, a banda dels joves autors protagonistes de la narració i les il·lustracions, Mariona Masferrer, Pilar Arnáiz i la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Castelló, Anna Massot.