El Departament d'Ensenyament i Decathlon han signat un conveni de col·laboració per tal de promoure la formació en alternança i la formació dual en un total de 17 instituts de Catalunya, entre els quals figura l'Institut de Vilafant.

L’acord se subscriu als cicles de grau mitjà d'activitats comercials i de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, i als següents cicles de grau superior: gestió de vendes i espais comercials, transport i logística, animació d’activitats físiques i esportives, i administració i finances.

El conveni permetrà donar resposta a les necessitats socials i econòmiques que requereixen d'ofertes formatives ajustades a les competències professionals del sector. La formació en règim d'alternança i amb formació dual suposa: l'alternança de la formació i del treball mitjançant una beca o un contracte laboral; el reconeixement acadèmic de l'activitat realitzada per l'alumnat a l'empresa; i reconeixement acadèmic de la formació impartida per l'empresa.

A través de l'acord es facilitarà el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador Decathlon. El Departament d'Ensenyament, mitjançant els instituts participants, donarà suport a l'empresa, i informarà i assessorarà el personal treballador amb experiència laboral, per orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic de la seva experiència professional.

Mòduls o unitats formatives

També es reconeixerà acadèmicament la formació contínua realitzada per Decahtlon als seus treballador per tal de permetre l'obtenció de la titulació o certificació corresponent. Així, es facilitarà l'accés als cicles formatius del personal treballador de l'empresa, mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives.

A més, Ensenyament i Decathlon col·laboraran per impulsar la transferència tecnològica i del coneixement amb els instituts, per desenvolupar treballs tècnics i elaborar projectes innovadors que puguin ser utilitzats posteriorment per l'empresa.