Cirque du Soleil ha creat un espectacle exterior inspirat en les quatre estacions a Andorra, 'Scalada', que s'estrenarà el dissabte 13 de juliol i es representaran deu funcions durant quatre caps de setmana consecutius. L'obra incorpora l'estil acrobàtic que entrellaça el teatre, la dansa i la música en una escenificació en la que hi destaquen els vestits, la il·luminació i els maquillatges propis de la companyia. Aquesta serà la primera vegada que el Cirque du Soleil actuarà a Andorra en un espectacle d'una hora de durada, amb una trentena d'artistes i concebut exclusivament per aquesta ocasió.

Les funcions tindran lloc els dimarts, divendres i dissabtes del mateix mes de juliol i el darrer espectacle està previst pel dissabte 3 d'agost. L'envelat tindrà una capacitat per a 5.000 persones. Hi haurà 3.500 entrades gratuïtes per a espectadors dempeus, i 1.500 per a espectadors asseguts a un preu que no superarà els 15 euros.

Així ho van fer públic aquest dilluns en roda de premsa el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp; el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, el director d'operacions de Cirque Du Soleil, Patrice Poulin, i el creador de l'esdeveniment d'Andorra, Jean-Sébastien Piquette.

Yasmine Khalil, directora de la Divisió d'Esdeveniments del Cirque du Soleil ha declarat que l'espectacle és "únic i fet a mida per Andorra". "Aquest esdeveniment s'ha creat expressament per a aquesta ocasió i no s'assemblarà gens als altres 18 espectacles que actualment tenim en cartellera arreu del món", ha reblat.