El rosinc Juan Pérez ha estat seleccionat per l'ONCE com el millor venedor de Catalunya de l'any 2012 i un dels 22 millors venedors de l'ONCE a tot l'Estat (un per a cadascuna de les seves 17 delegacions territorials i 5 direccions de zona). Catalunya compta amb una Delegació Territorial amb seu a Barcelona, una Direcció de Suport a Tarragona i 19 Agències Administratives ubicades a les poblacions més importants.

La distinció és un reconeixement amb el que l'ONCE homenatja els venedors que més han destacat al llarg de l'any en un mateix àmbit d'actuació.

Per fer aquesta selecció es tenen en compte paràmetres quantitatius com són les vendes dels diferents productes de l'Organització o el percentatge de vendes a través del TPV (Terminal Punt de Venda, gràcies al qual el client pot escollir el número que vol al moment). També elements qualitatius, com l'exposició dels anuncis de l'ONCE al punt de venda, el bon servei al client i l'excel·lència en l'atenció al públic, el seu grau d'implicació en la vida institucional de l'ONCE, les iniciatives del venedor i el suport i la solidaritat que ha donat als companys que s'han incorporat a la xarxa de venedors.

Juan Pérez, de 59 anys, és discapacitat visual. Afiliat a l'ONCE l'any 2002, va començar com a venedor el 2003. Des de llavors porta cada dia la sort al carrer Gran Via,176 cantonada amb Pau Casals de Roses, on ven el cupó i la resta de productes que comercialitza l'Organització.

I fa un any i mig, l'1 de juliol de 2011, va sentir-se molt afortunat de repartir milions i il·lusions entre els seus veïns. Va vendre el Cuponazo, premiat amb 9 milions d'euros, i altres 9 cupons premiats amb 35.000 euros cadascú. Va donar un total de 9.315.000 euros.

La localitat de Roses pertany a l'agència de Figueres. Dóna serveis a 171 afiliats i afiliades i té 73 agents venedors, com en Juan Pérez.

'El Messi dels cupons'

A Juan el coneixen a Roses com 'El Messi dels cupons', gràcies a una broma que li va fer el seu fill a Internet. "No sé com els meus companys de l'ONCE a Madrid, a la gala en la que ens van donar els premis, ho van saber i en entrar a l'hotel i al bar em cridaven: "Messi, Messi, Messi", diu Juan amb un gran somriure.

"Em vaig sorprendre molt. No m'ho creia quan em van comunicar que havia estat seleccionat venedor de l'any. Roses és un poble molt petit i sempre penses que això passa a les grans ciutats". "M'ha fet molta il·lusió", confessa Juan. Diu que molts dels seus companys l'han felicitat i s'han alegrat per ell.

Casat i pare de dos fills, és una "persona alegre i molt comunicativa", segons les seves paraules.

Les seves grans aficions són el futbol i la lectura, a les quals podrà dedicar més temps quan es jubili.

En Juan vol fer arribar el seu agraïment als seus clients que dia a dia li compren els productes ONCE, i amb aquesta acció permeten que l'ONCE i la seva Fundació puguin continuar donant serveis a les persones cegues o amb discapacitat que ho necessiten.