Ciclisme

De les Salines a la Copa del Món d’Enduro

El ciclista maçanetenc Joan Corominas i el biurenc Gerard Pairutó debuten a Itàlia en la modalitat de bicicletes elèctriques

Jep Corominas, Joan Corominas, Gerard Pairutó i Jordi Masquef, el diumenge a Figueres.

Jep Corominas, Joan Corominas, Gerard Pairutó i Jordi Masquef, el diumenge a Figueres. / ÀNGEL REYNAL

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El ciclista de Maçanet de Cabrenys Joan Corominas i el de Biure Gerard Pairutó (Enduro Salines Racing Team) debutaran, entre aquest dijous i diumenge, a la primera prova de la Copa del Món d’Enduro E-bike UCI que es disputarà a Finale Ligure (Itàlia). El conjunt altempordanès ja havia participat en el circuit mundial, el 2014, any del seu naixement, i ara hi tornarà a prendre part en la modalitat de bicicletes elèctriques.

Corominas, de 40 anys, s’estrena en la categoria màster 40 amb l’objectiu d’acabar entre els vint primers i de viure al màxim l’experiència com a corredor oficial d’Husqvarna E-bike, amb el suport d’Adidas i Progress. El maçanetenc ja havia competit a la Copa del Món fa una dècada. Pairutó, per la seva banda, té 37 anys, competeix a la categoria màster 35 i aquesta serà la seva segona experiència en una Copa del Món. La presentació de l’Enduro Salines Racing Team va tenir lloc el diumenge passat a la Rambla de Figueres i va comptar amb l’assistència de Jordi Masquef, alcalde de Figueres i diputat d’Esports de la Diputació de Girona.

Pioners en enduro a Maçanet

Jep Corominas, director i responsable de l’Enduro Salines Racing Team, explica que "tenim un equip ben preparat, de qualitat, i de casa". La cursa inaugural a Itàlia tindrà 40 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu. Després, és previst que ambdós ciclistes altempordanesos competeixen, fins al setembre, en cinc proves més, a Polònia, Àustria, França -per partida doble- i Suïssa.

Jep Corominas, que també és el germà d’un dels corredors de l’equip, agraeix el suport dels patrocinadors que fan possible aquesta nova aventura i es mostra orgullós per la feina feta des d’Enduro Salines: "Ens agrada estar al capdavant del BTT i de l’enduro”. En aquest sentit, recorda que van ser pioners a l’Estat espanyol en organitzar, a Maçanet, curses d’enduro (que enguany ha celebrat la 13a Enduro Salines); Campionats de Catalunya i d’Espanya i proves de la Copa d’Europa. El 16 de juny, a més, organitzaran la primera edició del Campionat de Catalunya en categoria mini.