Futbol

L'Esplais i l'Escala B continuen al capdavant de Quarta Catalana

El Borrassà guanyarà sense jugar al Cadaqués, que no té prou jugadors, i el Camallera deixa escapar viu el Verges

L'Escala B celebrant el triomf a la Pera

Lluís Ribera

La Quarta Catalana continua encapçalada per l'Esplais, en el grup 1, i per l'Escala, en el 2, ara en solitari.

Els castellonins estan a un partit d'encadenar un any sencer sense perdre a la lliga. El darrer cop que van perdre va ser el 25 de març de 2023 i aquest dissabte, si surten imbatuts de Garriguella, compliran l'aniversari. Abans, però, el conjunt d'Abdoulie Jallow Cherno s'ha desfet del Cabanes (1-0) amb més patiment del previst gràcies a un solitari gol de Pau Duñach en el minut 36.

Aquest triomf permet als groc-i-negres mantenir els set punts de marge respecte el rival més directe, el Borrassà. Els de Pau Quirante guanyaran el Cadaqués sense jugar. Els cadaquesencs no tenien prou efectius per jugar l'enfrontament i el perdran 3-0 als despatxos.

El play-off el completen el Base Roses B, el Roses City B i el Lladó. Els de la Vinyassa han guanyat un duel clau contra el Marca de l'Ham B (1-2) amb un gol decisiu a la recta final de Puten. Els citizens s'han desfet del Vilafant (3-1) amb el 33è gol del pitxitxi Vicenç Lloret dos dies després de perdre un duel pendent a Sant Llorenç de la Muga (1-0). Els lladonencs han sumat, aquesta jornada, els tres punts que li pertoquen després de la retirada del Llers.

El Camallera deixa escapar viu el colíder Verges

Al grup 2, l'Escala B s'ha quedat com a líder en solitari després de la victòria al camp de la Pera (1-2) amb gols de David Puig i Robert. Els de Salam El Harche han sortit beneficiats de l'empat entre si de dos dels seus rivals directes, Camallera i Verges (2-2), amb qui compartia el primer lloc. Els nois de Xicu Ventalló s'han estirat els cabells perquè anaven guanyant 2-0 a la represa amb gols del pitxitxi Haimadou Konteh (35) i Narcís Bahí, però han pagat cara l'expulsió de Musa al minut 51.

En canvi, el Vilamalla es queda sense retallar més punts del que desitjava ja que ha tornat a punxar contra el Fortià (2-2) i encara podia haver estat pitjor perquè Nico Ortega ha anotat la igualada de penal al minut 83.