El Club de Futbol Palau-saverdera en principi ja és història, però el municipi és previst que segueixi tenint futbol de la mà d’una nova entitat, que s’anomenarà Elit Futbol Club Palau-saverdera. José María Segovia, president del CF, es prendrà un descans i, si no hi ha canvis d’última hora, ningú se’n farà càrrec. Al mateix temps que el CF es plantejava plegar va aparèixer l’opció de l’Elit FC, impulsat per Camilo Nogueira. El jugador de l’Esplais és l’actual director del Dynamo Stars, una escola de tecnificació per a nens i nenes que l’any passat va tenir lloc a Empuriabrava i que aquest estiu, del 25 de juny al 27 de juliol, es farà precisament a Palau-saverdera.

L’Elit FC té previst incriure equips a la Federació Catalana -el CF en tenia dos, un infantil i un aleví- i medita tenir l’amateur que ja hi havia en el poble la temporada passada, a Quarta Catalana. L’equip de Youssef Samadi va acavar vuitè en el seu primer any de vida. “Després que el CF deixés l’activitat, se’ns va brindar la possibilitat de fundar un nou club a Palau-saverdera per no deixar el poble sense activitat de futbol. Dedicarem tots els esforços per ser un club referent en la formació a la comarca”, explica Nogueira.

“Equips en totes les categories”

Qui va ser jugador a lligues de Veneçuela, Argentina i Espanya apunta que “a mitjà termini volem tenir equips en totes les categories de base i, en referència a l’amateur, la intenció és mantenir l’equip del CF; ja hem iniciat converses amb els jugadors que hi havia”. La primera opció de Nogueira era la d’agafar el CF, però com que Segovia en principi no continuava es va decidir fundar una nova entitat.