Sant Pere Pescador tornarà a ser l’epicentre, des d’aquest dimarts dia 5 i fins al diumenge 10 de juny, d’una de les proves del Campionat del Món de windsurf. Les aigües del golf de Roses acolliran aquest circuit per vintè any consecutiu, agafant el relleu de les últimes setmanes dels que han tingut lloc al Marroc, el Japó i Corea, i a més de la clàssica disciplina eslàlom, la reina, s’hi afegirà amb un caràcter oficial la foil.

Mentre que en l’eslàlom es tracta de fer zig-zag amb un recorregut marcat amb boies, el foil permet veure l’enlairament del windsurf per sobre l’aigua i es navega a un metre d’alçada, com si es volés. “És com una ala d’avió que està a sota els peus de la taula de surf, fa de quilla i ens fa un lift que ens permet volar un metre sobre l’aigua”, definia el rider maresmenc Ramon Pastor l’any passat. I és que el 2017, a Sant Pere Pescador, el wind foil va servir de prova pilot, d’exhibició, i aquest cop ja s’ha consolidat en el calendari oficial com una disciplina emergent.

Sortides cada dia a 2/4 d’1

El Gran Premi Catalunya Costa Brava 2018 Slalom & Foil seguirà tenint com a punt de concentració el càmping La Ballena Alegre i comptarà amb un total de 64 windsurfistes de més de 30 països diferents, d’entre els quals, hi ha favorits com l’italià Matteo Iachino i el veterà francès i multicampió del món Antoine Albeau. Les sortides dels windsurfistes, si el temps ho permet, seran diàriament a 2/4 d’1 del migdia des de la platja del Cortal de la Devesa.

Una de les altres novetats de l’edició d’enguany és que aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial dels Oceans, els windsurfistes professionals participaran en una acció en defensa del mar i del litoral.

El rosinc David Batlle debutarà en el Campionat del Món absolut

Dels 64 windsurfistes que l’any passat van participar en la prova del Mundial que passava per Sant Pere Pescador, n’hi havia quatre de catalans. En clau local, el més pròxim era Marc Parè, un rider osonenc que competeix amb el Grup d’Esports Nàutics de Roses. El jove manlleuenc és una de les promeses d’aquest esport i enguany estarà acompanyat per un altre competidor del club rosinc, amb qui ve de participar en l’Estatal.

Es tracta de David Batlle, invitat en el GP Catalunya Costa Brava. Batlle és de Roses, té 17 anys, en fa sis que es va iniciar en el windsurf i debutarà en una prova d’aquestes característiques com a vigent campió d’Espanya en categoria juvenil.

Surfalegre i furgonetes

Paral·lelament a la competició, hi haurà dues activitats destacades durant tot el cap de setmana. Per un costat, la Surfalegre, considerada com la concentració més gran de windsurfistes del país on es troben marques i aficionats i que pot arribar a acollir 3.000 participants i més de 500 planxes. Per l’altre, la Concentració de furgonetes Volkswagen, que enguany arriba a la 15a edició, que posa la nota de color i que en l’edició passada es van superar els 650 participants, el màxim permès.

El Sweet Aloha, del 15 al 17

Un cop acabat el Mundial, La Ballena Alegre serà l’escenari, del 15 al 17 de juny, de la tercera edició del Sweet Aloha Costa Brava, on el municipi es convertirà en la capital del surf femení amb més de 250 noies i dones participants.