El sènior masculí de l’Escala va perdre contra la Bisbal (88-62) i ja és matemàticament equip de Segona Catalana. Els d’Albert Clopés, amb només set victòries, no han donat la talla en el retorn de l’equip a la categoria anys després. Contra els del Baix Empordà, només van tenir opcions al principi del partit però després es va fer palesa la mala dinàmica que arrosseguen, tant de joc com de resultats. Encara queden quatre partits per disputar on l’únic que poden fer els escalens és recuperar les bones sensacions de joc i acabar la temporada amb bon regust de boca.

Per la seva banda, l’Adepaf de Jordi Marull es va imposar a la pista d’un dels equips de la part capdavantera de Tercera Catalana, el Porqueres. 59-72 va ser el resultat final gràcies a una molt bona primera meitat dels de blau fosc (28-45), que van saber gestionar l’avantatge fins al xiulet final. En el retorn a la categoria, els figuerencs són novens, però tenen a quatre victòries la primera plaça de play-off de descens.

Aquest dissabte (18 h) contra l’Onyar, a casa, poden certificar la permanència.

A Segona Catalana, el Vilafant, va caure a la pista d’un dels candidats a l’ascens, el Tona. Els de Bru Rovira van començar forts (11-17) però els locals de mica en mica van capgirar el resultat fins a arribar al 73-63 definitiu. D’aquesta manera, els vilafantencs no poden assegurar la permanència a Segona Catalana -l’any del seu debut- sense no haver de fer un possible play-off. Són setens a la taula, amb tretze victòries, però si aquest dissabte (17.45 h) guanyen el Calella per més de set punts, tindran molt de guanyat per seguir a Segona.

Es desfà l’empat

L’Escala femení va perdre a la pista del Blanes (51-49) i veu com se li escapen les opcions d’aconseguir el lideratge de Tercera Catalana i, per tant, l’ascens a Segona Catalana, a falta de quatre jornades per acabar la lliga. Les de Susi Martí estaven empatades amb el Roses de David Casellas, Cape, a deu victòries, però una cistella a l’últim segon del Blanes les va deixar sense la recompensa.

Les rosinques, en canvi, sí que van fer la feina i van vèncer a la pista del Vedruna Palamós per un ajustat 55-61. A falta de quatre jornades, el Roses, doncs, ho té tot de cara per ser primer i tornar a una categoria a la qual va ser-hi molts anys. A més, les rosinques poden perdre encara un partit, ja que tenen el bàsquet average a favor amb les escalenques.

També en bàsquet femení, però en aquest cas a Segona Catalana, el Vilafant va guanyar a casa amb l’Argentona (69-56) i es manté a la part alta de la taula, són sisenes empatades amb les quartes, cinquenes i setenes. Ara bé, l’última plaça de play-off d’ascens a Primera Catalana la tenen a tres victòries de diferència i a falta de quatre partits per jugar sembla complicat que puguin assolir-la.

Una victòria de quatre partits

A Tercera Territorial, la jornada ha comptat amb només una victòria, la de l’Escolàpies en el grup 2 contra el CESET (68-58). Els homes que entrena Tete Quirante se situen en tercera posició, empatats amb el líder, el CESET, i amb el segon classificat, el Vedruna Palamós, a falta de tres jornades per acabar.

La resta de partits van ser derrotes: del Castelló en el grup 1, contra el Begur (50-70), i en el grup 2, de l’Escala B, amb el Vedruna Palamós (50-77) i del Grifeu-Llançà, contra el Palau Sacosta Salt per 57-53.