El grup 15 de Tercera Catalana arrencarà aquest cap de setmana i tindrà 13 equips de l'Alt Empordà que estaran acompanyats pel Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), Begur, Monells, Torroella de Montgrí i Bisbalenc (Baix Empordà). D'entre els candidats a lluitar per l'ascens a Segona Catalana i seguir els passos del Marca de l'Ham n'hi ha quatre que s'haurien desmarcat: el primer pujarà directe i el segon també si és el millor gironí, si no promocionarà.

Es tracta del Base Roses, que prové d'una categoria superior, del Llançà, que va fallir en la promoció d'ascens, del Sant Pere Pescador, quart en l'última lliga, i de l'Empuriabrava-Castelló, reforçat a consciència.

Els rosincs seguiran entrenats per Napo Cayuela i tot i el descens han pogut mantenir 16 jugadors. Les arribades d'experimentats com Miguel Fuentes, Hamid Acherkouk, Hossni Jelleun i Gerardo Tissera, o de joves com Carlos Muñoz i el cadet Isaac González faran fer un salt qualitatiu a un conjunt que durant la pretemporada ha ensenyat les credencials amb triomfs davant el Banyoles (4-0), de Primera Catalana, i el Girona C (2-1), de Segona.

El Llançà, com a sotscampió de la temporada passada i privat de l'ascens per només un gol contra el Sant Jaume de Llierca, apunta a estar a dalt. La marxa de l'entrenador Jordi Boix ha estat substituïda per un home de club, Enric Giménez, i l'aposta pel planter ha seguit intacta: cinc juvenils han fet el salt i el capítol d'altes el completa Enrique Garcia, que torna després d'un impàs al Roses.

Pólvora a Sant Pere i a l'Aeròdrom

Amb ganes de lluitar per l'ascens també hi haurà el Sant Pere Pescador, un dels millors equips de la segona volta del curs anterior. L'exfutbolista Jose Hernández seguirà portant la batuta d'un equip que ha perdut els dos porters, Rubén Roca i Albert Piris, que es retiren, i el central Jordi Mir. Per contrarestar-ho, els costaners han aprofitat el descens de l'Albons -arriba sota els pals Cristian Raño, ex-Roses i Sant Miquel- mentre que la zona davantera l'han potenciat amb Erik Giménez, màxim golejador del Mont-ras, Nico Ortega i Isma Chaabouchi, que es complementaran amb Alberto Jiménez, Jonas, Edu Arbusí i Josue Lagos.

L'equip de Tercera Catalana que, a priori, més ha apujat el nivell és l'Empuriabrava-Castelló. Els d'Albert Albert i Andreu Donat desitgen homenatjar Iñaki Fernández Búfalo amb un altre ascens i, per aquest motiu, quatre amics seus han aterrat a l'Aeròdrom: Marc Fageda, ex de la Unió i la Jonquera que ha despenjat les botes, Christian Ibarra (Besalú), Fran Farrés (Borrassà) i Guillem Güell (Fortià). Ara bé, el capítol d'altes l'encapçala Robert Fernández, que ve de ser pitxitxi de Segona Catalana amb el Roses i que vindrà acompanyat de Joel Crespo.

La segona part de la lliga

D'entre la resta d'equips, n'hi ha que tenen la intenció de penjar-se el cartell de revelació. Es tracta de conjunts com el Borrassà, el Bàscara i l'Agullana -filial de la Jonquera-, salvats sense problemes el curs anterior i que no descarten res. D'altres, aspiren a tenir un curs tranquil i a mantenir-se amb més antelació, com l'Esplais, que tot i acabar tercer ha canviat de dalt a baix; el Cistella, que té l'ex-Marca de l'Ham Txema Ortega a la banqueta; el Sant Miquel de Fluvià, el Vilamalla de Narcís Barquero o el Vilabertran, l'equip que menys retocs ha fet, juntament amb el cistellenc.

Per la seva part, el nouvingut Vila-sacra, l'únic que prové de Quarta, confia a mantenir la inèrcia guanyadora amb el fitxatge dels agullanencs Omar Niabaly, Ariel i Ousman.

Isma, Nico, Soria, Portero, Patrick i Jefferson, últims retocs dels equips

La majoria d'equips han aprofitat per perfilar les plantilles fins l'últim dia. En la línia defensiva l'Agullana ha fitxat Diego Soria (Base Roses) i el Borrassà Teo (Peralada juvenil) i Hèctor. En atac, el Sant Pere ha apostat per Isma (la Jonquera/Esplais) i Nico Ortega (Sant Miquel), el Base per Carlos Muñoz (Figueres juvenil), el Bàscara per Àlex Portero (Esplais) i el Vilamalla per Samuel Ávila (Almeda); mentre que en el Marca de l'Ham hi han pescat el Cistella, amb Patrick, i l'Esplais, amb Jefferson.