Michael Matthews (Sunweb) ha fet brillar un cop més la seva polivalència per emportar-se la setzena etapa del Tour de França. Pujant, baixant, en pla o amb ventalls, l'australià és un ciclista complet, capaç de guanyar en tot tipus de terreny mostrant un talent innat.

Els 165 quilòmetres entre Le Puy-en-Velay i Romans-sur-Isère han estat molt nerviosos per culpa del vent. Dos homes del Top-10 de la classificació general, Dan Martin (Quick-Step) i Louis Meintjes (UAE) han perdut 51 segons per culpa dels ventalls.

El terreny ondulat de la primera part de la jornada i i les ratxes de vent de la segona han fet que el pilot es trenques en mil pedaços i arribés a meta un grup reduït. La mostra més clara d'aquesta duresa és que no s'ha pogut formar cap escapada.

Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana) i Romain Bardet (Ag2r) han estat molt atents i han entrat al grup capdavanter, on un esprint reduït ha decidit la victòria. El parcial se l'han disputat Matthews, Degenkolb (Trek) i Boasson Hagen (Dimension Data).

El més fort a l'esprint ha estat l'australià Matthews, que s'ha embutxacat la seva segona etapa i ha arrodonit un Tour de França sensacional pel seu equip, el Sunweb, que ja suma tres etapes, el maillot de la muntanya amb Barguil i veu més a prop que mai el maillot verd de la regularitat.