El Granada i el Barcelona s'enfronten avui al Nuevo Los Cármenes en un matx transcendental per a tots dos, ja que els andalusos necessiten punts que els permetin mantenir opcions de permanència i els blaugrana, que no podran comptar amb Leo Messi per sanció, un triomf per seguir en la pugna pel títol. Amb l'absència de l'argentí, sancionat, el Barça no es pot deixar cap punt al Nuevo Los Cármenes per mantenir intactes les seves opcions lligueres.

El partit de Granada obre l'exigent calendari d'abril per al Barça, un mes en el qual es decidirà segurament la Lliga i l'equip blaugrana coneixerà el seu futur a la Champions, ja que s'enfrontarà en quarts de final a la Juventus de Torí. En total, els de Luis Enrique jugaran nou partits, set de lliga, entre ells contra el Madrid per Sant Jordi, que es perfila com decisiu per al campionat de Lliga.

Contra el Granada i sense Messi ni tampoc Piqué, Luis Enrique podria mantenir el dibuix (3-4-3) que tan bon resultat li ha donat en els últims partits i que li va permetre remuntar a l'eliminatòria europea davant del PSG o jugar amb quatre enrere. La principal qüestió per a Luis Enrique és com col·locar els seus futbolistes sense Messi i quin jugador actuarà de mitjapunta en lloc de l'astre, però també si decideix reservar Iniesta per al partit de dimecres davant el Sevilla. Tampoc jugarà Piqué. El central acumula quatre grogues i està a una de la suspensió. No es va entrenar dijous i ahir, amb permís del tècnic, tampoc es va exercitar i va quedar fora de la convocatòria. En el cas d'Iniesta, el manxec ve de jugar amb la selecció un amistós contra França i podria descansar o, almenys, no sortir d'inici.

El Granada es troba a 7 punts d'una permanència que marca el Leganés, passen per guanyar 6 partits dels 10 que queden perquè acabi el campionat, per la qual cosa l'únic objectiu que es marca contra els blaugranes és el triomf malgrat la dificultat del repte. L'únic descartat és l'extrem Mehdi Carcela-González, però tornen Wakaso, Ramos i Hernández.