Un total de 150 corredors i caminadors van prendre part, dissabte passat al vespre, a la tercera edició de la Despertaferro nocturna de Bàscara. La prova comptava amb recorreguts per muntanya de 6 i 12 km i els participants necessitaven un llum frontal o una llanterna per prendre-hi part. El vencedor de la distància llarga va ser el figuerenc Josep Mirabete, que va quedar per davant de Sergi Ferrer i Cristian Meya. El podi femení va estar format per Cristina Vilarnau, Shannon Silvestre i Rosa Teixidor.

Percentatge per La Marató de TV3

D'altra banda, a la caminada de 6 km, que també es podia fer corrent, els més ràpids van ser els germans Gerard i Aleix Mallol i Oleguer Caparrós -masculí- i Stefania Miron, Sandra Quintana i Imma Descàrrega -femení. Al final de la Despertaferro hi va haver botifarrada i el 10% de la recaptació es va destinar a La Marató de TV3.