En el primer derbi altempordanès de la temporada de Segona Catalana el Roses i l'Escala van igualar sense gols, el diumenge passat a Mas Oliva. Després de la presentació dels equips rosincs, es va viure un partit igualat que s'hauria pogut decantar per als locals si no hagués estat pel pal i per l'actuació d'Ureña, que va consolidar la condició de porter menys golejat del grup.

Els nervis i la tensió en els darrers instants va provocar les expulsions de Meliton Ribera, pels locals, i d'Alforcea i Salam, pels visitants. L'Escala havia guanyat els quatre últims partits contra el Roses (2012/13 a Tercera Catalana i 2011/12 a Segona) i aquest punt els manté quarts, a cinc punts del líder sorprenent, el Bescanó. Per la seva part, els de Gabri Maragall es confirmen com el rei de l'empat (5), una condició que els té situats a la zona mitjana.

El conjunt d’Albert Gasca visitarà el camp del cuer, el Campdevànol, aquest dissabte (16 h) mentre que el Roses es desplaçarà al terreny del Guíxols (diumenge, 17 h), equip que té a les seves files el golejador Carlos López, tot un rodamón del futbol.

Debut del juvenil escalenc Nazariy

Davant les baixes -entre elles, les del sancionat Ricard Ferrer-, una de les notes positives de l'Escala va ser el debut del jugador juvenil Nazariy Kostetskyy. Autor de tres gols amb l'equip base, va entrar en el minut 66. A la banqueta, també es va asseure David Marín, però no va acabar entrant. D'altra banda, jugadors com Lluís Ferrer i Salam tornaven a un camp on, de ben segur, van recordar l'ascens d'infart a Preferent, el 2008, davant el Sant Ildefons, quan compartien vestidor amb l'encara rosinc Robert Fernández i eren dirigits per Miquel Rivas, ara al Bàscara.

La quarta derrota seguida posa el Base en descens

El Base Roses va encadenar, dissabte al camp del Bosc de Tosca, la quarta derrota seguida, que el situa en zona de descens a Tercera Catalana. Els de Jose Santos van oferir un bon partit, però un regal en el minut 10 en una cessió errònia la va aprofitar Sergi Sala. Els rosincs van acabar amb nou per les expulsions del francès Remi i d’Oscar Pereira, que es perdran el duel davant l’Abadessenc (dissabte, 17.30 h).

A les Preses, es van retrobar jugadors del Figueres a la temporada passada, com el porter Aleix Prunés -en el bàndol garrotxí, tot i que va ser suplent- i el central David Costa i el fins fa poc davanter juvenil Ivan Vargas.