Si el Gran Mestre Emilio Córdova era el jugador amb l´Elo (2.527 punts) més alt de les 17 edicions de l´Obert Miquel Mas era per alguna cosa. El jugador peruà, competidor del Club Escacs Figueres ara fa dos anys, es va proclamar campió dijous passat d´un torneig internacional que va mostrar, de nou, el seu alt nivell en el castell de Sant Ferran, escenari de les partides. Córdova, vencedor de l´edició del 2012 del Circuit Català, va demostrar una gran superioritat davant la resta de jugadors, guanyant les cinc primeres partides i gestionant la resta del torneig. Els Mestres Internacionals Camilo Gómez i Kevel Oliva van completar el podi del grup A, que va tenir Jordi Cuadras -dotzè de la classificació general- com a jugador local més ben situat.

D´altra banda, David Núñez, forjat en el Figueres i actualment a l´Alt Empordà-Peralada, va ser el vencedor en solitari del grup B, en què va superar Lázaro i el rus Daniel Gluhovsky. En el C, el podi el van formar Bernat Xifra, Aleix Miró i Roger Bernardo.

L´Obert Miquel Mas va repartir més de 5.100 euros en premis i a la clausura va comptar amb César Barrenechea, regidor d´Esports; Josep Serra, vicepresident de la Federació Catalana; Josep M. Agustí, vicepresident del Casino i Carles Falgueras, president del CE Figueres, a més de l´equip arbitral encapçalat pel col·legiat internacional Eduardo López.