Espanya s'enfrontarà avui (a les dotze de la nit) a una Lituània pletòrica en el que va de primera fase del torneig olímpic de bàsquet, amb l'obligació de guanyar per no quedar ja eliminada i amb ganes de replicar les crítiques de Rimas Kurtinaitis, tècnic bàltic, després d'un partit de la fase de preparació. No obstant això, el principal per a Sergio Scariolo està més al marcador que sobre la pista o al cor, ja que després de les dues derrotes en les dues primeres jornades es troba en una situació «límit» tot i la victòria de la passada matinada davant Nigèria.

Encara que algun múltiple empat podria salvar-amb només dues victòries, Espanya està obligat a no especular i a imposar al seu rival a la final de l'últim europeu i a assolir els tres triomfs que sí li donarien el bitllet a quarts.

Amb l'Argentina i Lituània dominant el grup, a la selecció espanyola la pot penalitzar en un doble o triple empat molt haver perdut amb Croàcia i Brasil, però també beneficiar si guanya avui a Lituània i després demà a l'Argentina.

Per començar, es trobarà avui amb una Lituània en estat de gràcia i que dijous va superar Argentina en un dels grans partits del torneig sustentada per una parella imparable per als de Sergio Hernández, el base Mantas Kalnietis, probablement el jugador clau dels lituans, i el ja ex-Unicaja Mindaugas Kuzminskas, incorporat als New Yorck Knicks per a la propera temporada.