El Reial Madrid va aconseguir guanyar el Xakhtar Donetsk (3-4) en la cinquena i penúltima jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions un bon refugi per als de Rafa Benítez, que van deixar de banda la patacada en el Clàssic per seguir mirant endavant, tot i acabar demanant l'hora.

El Madrid va complir dos objectius en la seva visita a Lviv, ciutat que acull el Xakhtar en temps de guerra. A més de 1.000 quilòmetres del seu lloc d'origen, l'equip ucraïnès va resultar un perfecte analgèsic per al mal de cap de Rafa Benítez, encara que la mitja hora final desdibuixes el bon partit del conjunt blanc que va perdre el control producte de la relaxació.

Modric com a director d'orquestra, va originar la jugada del primer gol, una pilota en profunditat que Bale va servir en safata a Cristiano després d'un error en la sortida de Pyatov. El de Madeira va seguir la jugada i va acabar per marcar de cap a porta buida. La pitjor notícia per al Reial Madrid va arribar amb la lesió muscular de Varane. Nacho va passar al centre de la defensa i Danilo va saltar a la gespa al costat esquerre.

Amb el 0-1 es va arribar al descans, interrupció que no va refredar els ànims madridistes malgrat els tres graus sota zero de Lviv. De fet, només van passar deu minuts del pas per vestuaris perquè arribés el 0-2, obra de Modric després d'aprofitar-se d'una excel·lent passada de Cristiano Ronaldo. El croat va fulminar de primeres i va sentenciar la nit.

Una nit que va servir molt més que d'aixopluc amb el gol de Carvajal, un preciós xut amb l'esquerra que va acabar besant les xarxes de la poteria després d'una bonica paràbola. El gol, sumat al segon de Cristiano (que acumula sis en cinc partits a la Lliga de Campions) va semblar tancar una còmoda i balsàmica victòria dels blancs. Els intents de reacció del Xakhtar trobaven cops d'autoritat del Reial Madrid. Bale va tornar a llançar una de les seves carreres per l'esquerra, com aquella de la final de Copa del Rei, però en aquesta ocasió va assistir Cristiano per al quart. Restaven 20 minuts per al final i els jugadors madridistes van dir fins aquí. Van guardar forces per Ipurua i la desconnexió va començar sent una broma amb un penal rigorós de Casemiro a Taison, que va aprofitar Alex Teixeira amb xut ajustat que va fregar Casilla, però es va agreujar amb una badada a pilota aturada. Servei de córner prolongat al primer pal perquè a plaer, en el segon, Dentinho només posés el 2-4. No estava ja Modric sobre la gespa i cap jugador madridista assumia el lideratge per amagar la pilota a un rival ressuscitat. La passivitat defensiva costava el tercer gol local. De nou Taison, que va ressuscitar al Xakhtar amb la seva entrada, i una altra rematada amb classe de Teixeira. Restaven dos minuts que no van donar per més, però el que era un passeig amb autoritat va acabar amb els blancs demanant l'hora.