El FC Barcelona s'enfronta aquest vespre al Bate Boríssov en una bona oportunitat per a ratificar el liderat del seu grup de la Champions. En el partit que inaugura la segona volta de la primera fase, els blaugrana es poden classificar matemàticament per vuitens si guanyen i el Roma i el Leverkusen empaten. Hi haurà futbol i també moltes banderes independentistes al Camp Nou, després de la mobilització d'entitats sobiranistes que en repartiran 30.000 als voltants del Camp Nou, en resposta a les dues multes imposades per la UEFA al Barça per la seva exhibició a la final de la Champions i en el partit disputat davant el Leverkusen.

Avui no hi haurà sanció perquè ahir ja va trascendir que la Comissió de Disciplina de la UEFA ha suspès cautelarment la possibilitat de castigar novament el Barça per l'exhibició d'estelades fins que el procés no arribi a la seva conclusió, en aquest cas fins que l'última instància es pronunciï el Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS). La suspensió es mantindrà fins que la Comissió d'Apel·lació, en primera instància, i el TAS, en última, prenguin una decisió. Aquest és part de l'acord temporal al qual han arribat les dues parts perquè no s'incrementi el nombre de sancions. El Barça ha presentat un recurs i s'espera que en dos o tres mesos es conegui la resolució d'Apel·lació, el mateix període de temps s'espera que trigui el TAS a decidir si el cas arriba a la seva jurisdicció.

Els de Luis Enrique han refet el seu camí després d'un inici complicat en la competició. Van començar la Champions amb un empat a Roma (1-1) i va haver de remuntar per derrotar el Leverkusen (2-1). Precisament en l'últim partit, jugat a Boríssov, el Barça va mostrar la seva millor versió (0-2). Amb set punts en tres partits, els blaugrana tenen ben encarada la competició, disposen de tres punts d'avantatge sobre el Leverkusen, que encara a Roma un partit més complicat que els catalans.

Luis Enrique va descobrir Sergi Roberto, que ha estat un puntal al centre del camp, però també com a lateral, però sobretot el Barça ha mostrat la capacitat de la seva parella de davanters. Entre Neymar i Suárez han marcat 17 gols a la Lliga i en els partits de la Champions és l'uruguaià qui més protagonisme té. Suárez ha marcat dos gols i ha estat més decisiu. Va anotar el gol que va servir per aconseguir un punt a Roma i el que li va valer la victòria davant el Leverkusen. El partit servirà per la tornada de Ter Stegen i de Mascherano.

"mnium Cultural, l'ANC, Drets i la Plataforma Proseleccions Catalanes repartiran, mitjançant uns 300 voluntaris, als voltants del Camp Nou un total de 30.000 estelades abans del partit. A més, s'ha fet una crida als seguidors -tant als independentistes, com els que no ho són- perquè vagin a l'estadi amb l'estelada com a «símbol de la llibertat d'expressió», i han avisat que, si la UEFA continua sancionant, ??mantindran aquesta acció en les properes trobades. Així ho van confirmar els presidents de les quatre entitats Jordi Sánchez (ANC), Quim Torra ("mnium), Sergi Blázquez (Drets) i Xavier Vinyals (Plataforma Proseleccions Catalanes) en una compareixença conjunta. «Estem disposats a estar presents en tots els partits amb estelades. El problema el tindrà la UEFA, no el Barça», va subratllar Sánchez, que qualifica l'actitud de l'organisme de «vergonyant. D'altra banda, l'associació de juristes Drets representarà tres socis que presentaran una demanda davant la justícia contra la sanció».