El Bordils obrirà diumenge contra La Roca la seva tercera temporada a la Divisió de Plata ?d'handbol, la segona categoria espanyola, i on s'hi ha acabat consolidant amb un equip amateur i exclusivament integrat per gent de la casa. Aquest estiu l'equip ha perdut un dels pilars, Marc Canyigueral, fitxat pel Villa de Aranda de l'Asobal, però Pau Campos no ha de patir: el relleu generacional està assegurat en les figures d'Artemi Figueras, Robert Hospital, Arnau Palahí, Sergi Mach, Ferran Pou, Jairo Montes i Julià Castelló, jugadors del filial, que tenen entre 18 i 20 anys, i que ja han fet tota la pretemporada amb el primer equip. Alguns, com Hospital i Castelló, ja han debutat a Plata; la resta tindran l'oportunitat de fer-ho aquest curs si segueixen mostrant la seva progressió.

«Ens han aportat aire fresc», confessava ahir Pau Campos sobre aquests nous valors del club, que segons ell «han de ser gent important a l'equip a curt termini». L'entrenador del Bordils explica que «els mateixos veterans del vestidor m'han comentat aquest estiu que disfruten molt entrenant-se per la intensitat i ambició que hi posen els que vénen de baix i això també fa que no es puguin encantar i que hagin d'estar plenament concentrats en la feina». Dalmau Huix, que fins la temporada passada estava al B però que va tenir dinàmica del primer equip tot l'any ja tindrà fitxa de Plata. Per la seva banda Arnau Palahí, que va anar convocat alguns partits, té molts números per debutar aviat amb l'equip A.

«La cadena no s'esgota i aquesta és la clau, de fet, no es pot esgotar, perquè és la font que ens nodreix», reflexionava el tècnic del Bordils. En la tercera temporada a Plata el conjunt gironí buscarà la consolidació definitiva, tot i que aquest any els rivals s'han reforçat a consciència. Dels resultats de la primera jornada -que el Bordils no va disputar perquè el Nava li va demanar ajornar el partit fins el novembre-, Campos destaca la contundent victòria del Cisne, acabat de pujar, contra l'Alcobendas. Precisament l'equip de Pontevedra ha de visitar Bordils en dues setmanes. Entremig hi haurà els duels amb La Roca i el Gijón.

Abans de debutar a la lliga el Bordils disputarà demà un darrer partit amistós a la pista de l'OAR Gràcia de Sabadell, de Primera Nacional (21.30).