L'espectacular circuit de l'Estany de Banyoles acollirà aquest cap de setmana l'Europeu sub-23 de triatló, una cita que el garrotxí Nan Oliveras té marcada en vermell des de principi de temporada. Diumenge passat, en la seva darrera prova abans de Banyoles, Oliveras va pujar al podi a la Copa d'Europa de Châtearoux en distància sprint. El tercer lloc final del triatleta del «Where is the limit» a la prova francesa és el seu segon podi a escala internacional i li permet pujar posicions en el rànquing situant-se ja prop de la ratlla dels 200 millors triatletes del món. A Chatearoux només el francès Lebrun i el danès Hansen van guanyar Oliveras, però en un triatló sprint (750 metres de natació, 20 en ciclisme i 5 quilòmetres corrent), mentre que a Banyoles es correrà en distància olímpica que és just el doble: 1.500 metres nedant, quaranta quilòmetres en bici i deu de curasa a peu. A Banyoles, Nan Oliveras buscarà brillar en un mundial sub-23 que omplirà la capital del Pla de l'Estany al llarg del cap de setmana amb gairebé 600 triatletes arribats de 23 països europeus per participar tant en el mundial sub23 amb les proves masculina i femenina de dissabte, la prova de relleus de diumenge o les proves de nivell estatal o català que completen el programa.

El tercer lloc a Châtearoux es va acabar decidint a la cursa a peu on, de manera molt ràpida, el francès Lebrun va marxar en solitari. Abans el grup, tot i que molt estirat, s'havia mantingut nombrós en el tram de natació on, tot i no nedar de manera brillant, Nan Oliveras va poder sortir de l'aigua prop dels primers i, gràcies a una ràpida transició, començar el tram de bicicleta dins un grup capdavanter de trenta unitats que es va mantenir més o menys unit al llarg dels vint quilòmetres. Després de la segona transició va venir l'atac de Lebrun que, de sortida, va agafar uns metres d'avantatge a peu respecte els cinc perseguidors. Entre aquests hi havia Nan Oliveras, que va ser dels pocs que va poder mantenir l'elevat ritme de Lebrun, per sota dels tres minuts el quilòmetre, i així el garrotxí va acabar pujant el podi creuant la línia d'arribada a només vuit segons del francès i a dos del danès Hansen que va ser segon.