La sessió definitiva d'entrenaments classificatoris del Gran Premi GoPro d'Alemanya de MotoGP a Sachsenring ha tingut en el campió en títol Marc Márquez (Repsol Honda Team) al seu pilot més ràpid amb un temps de 1'32.627, seguit per Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) i Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP).

La segona línia de graella estarà composta per Andrea Iannone (Ducati Team), Yonny Hernández (Octo Pramac Racing) i Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), mentre que la tercera es completarà amb Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar MotoGP), el seu germà Pol Espargaró (Monster Yamaha Tech 3) i el company d'equip d'aquest Bradley Smith.

La sessió d'entrenaments definitiva començava amb Iannone prenent la iniciativa, però poc després era desbancat per Aleix Espargaró. No obstant això, a continuació Márquez marcava un 1'20.838, nou rècord en entrenaments de Sachsenring.

Pedrosa també venia marcant un gran temps amb dos parcials de rècord, però era obstruït per Cal Crutchlow (Cwm LCR Honda) i perdia així la seva volta llançada. Poc després Smith patia una sortida de pista sense arribar a caure.

A sis minuts del final Márquez continuava líder de la taula de temps, secundat per Iannone i Rossi. No obstant això, a menys de quatre minuts Lorenzo pujava a la segona posició, sent així el segon pilot del cap de setmana, per darrere de Márquez a rodar a 1'20.

Pedrosa s'unia a aquest selecte grup i s'alçava llavors a la primera posició (1'20.628), però només set segons després era de nou desbancat per Márquez (1'20.336). Lorenzo, Iannone i Hernández deixaven en aquest moment Rossi en sisena posició.

El pilot de Roses Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar MotoGP) haurà de tornar a remuntar si vol tornar a puntuar ja que sortirà des de l'onzena posició.

La cursa del Gran Premi GoPro de MotoGP començarà diumenge a les 14.00 hora local.