Carretera i manta. El Figueres farà, aquest dijous, el desplaçament més llarg a camp contrari des que es va refundar, l´estiu del 2007. Els empordanesos faran 315 quilòmetres amb autocar fins a Sant Carles de Ràpita, als que s´hauran d´afegir els 315 de la tornada. L´avançament del partit per el dijous, enlloc del cap de setmana en coincidir per Setmana Santa, estalviarà a la comitiva unionista aixecar-se gairebé de matinada, ja que el trajecte és de pràcticament quatre hores. El partit es disputarà a les 9 de la nit, quan l´horari habitual com a local dels rapitencs és el diumenge a les 12 del migdia.

Fins ara, el desplaçament més llunyà que havia fet la Unió des de la refundació havia estat a Balaguer (260 km i 3 hores i mitja) al 2012, a Tercera Divisió; i a Canyelles (181 km i prop de 2 hores), al 2010, a Regional Preferent.

Si es remunta a l´etapa anterior al renaixement, coincidint amb el Miapuesta Figueres, el darrer cop que la Unió havia fet més de dues hores de viatge va ser el maig del 2007, al camp alacantí de la Vila-Joiosa. Els prop 640 km, i gairebé set hores d´autocar, van ser el peatge que van pagar els unionistes per guanyar 0-1 quan militaven encara a Segona B.