Més de 200 jugadors d’hoquei patins d’arreu d’Europa es trobaran a la Jonquera per aquesta Setmana Santa, entre aquest dijous i dissabte. I és que per commemorar el seu 30è aniversari, el CP Jonquerenc ha organitzant un gran torneig internacional que comptarà amb la participació de 33 equips de 15 clubs diferents. Es tracta del RH Gleizé i el SAM Roller Sports (França), l’SC Thunerstern (Suïssa), el VFL Hüls (Alemanya), el CPP Raspeig (País Valencià), el Santutxu HT (País Basc), el Laredo CH (Cantàbria), el Laguna Negra (Castella i Lleó) i, com a catalans, a part de l’amfitrió (que hi competirà en totes les categories), el CP Breda, el CH Juneda, el CH Navarcles, el CP Roda, el HC Salt i, finalment, l’altre club altempordanès, el CH Figueres. En total, es disputaran una quarantena de partits.

Partits d’exhibició

El campionat començarà oficialment aquest dijous (a les quatre), però com que els primers equips començaran a arribar a la Jonquera el dimecres, s’avançaran alguns partits al dimecres a la tarda i al dijous al matí. De les vuit categories que hi participaran, sis disputaran una primera fase regular en què els equips jugaran tots contra tots i, els dos primers classificats, s’enfrontaran en una final. Aquestes categories seran els prebenjamins d’iniciació, els prebenjamins, els benjamins, els alevins, els infantils i el sènior femení. D’altra banda, dissabte a la tarda també es disputarà un partit d’exhibició de l’equip sènior masculí (contra el CH Navarcles), i un petit torneig d’escoles en què participaran els dos equips del club jonquerenc (juntament amb els del CH Figueres i l’HC Salt).

"Un repte molt important"

Per al president del CP Jonquerenc, Jordi Faig, la celebració d'aquest torneig "és un repte molt important per a nosaltres. Fa cinc mesos que hi treballem, s’hi ha involucrat tot el club. El més fàcil era fer el de sempre, invitar equips de la zona, però volíem fer quelcom especial. Hem buscat equips amb un nivell similar al nostre. Els clubs invitats només tenen la despesa del viatge".